Afgelopen zondag, in de tweede ronde van de hoofdklasse in de nationale competitie bij de wedstrijdzwemmers, verloor MNC Dordrecht de vierde plaats. Ook de Rozenburgse Senna Pols was niet tevreden over haar prestaties. Weliswaar haalde ze 18 seconde af van haar persoonlijk record op de 400 meter vrij, maar die afstand had ze al een poosje op wedstrijdniveau niet gezwommen en was een verbetering wel ingecalculeerd.

Maar 18 seconde is toch een prestatie die vermeld mag worden. Ook op de 50 meter schoolslag, haar favoriete slag, was Senna niet tevreden. Het is nog vroeg in het seizoen en het doel van dit seizoen het ONK lange baan in juni volgend jaar is nog ver weg.

De hoofdklasse is het hoogste niveau van Nederland waar zwemmers in clubverband kunnen uitkomen. Bij de clubkampioenschappen kijkt de coach niet alleen naar de individuele prestatie maar uiteindelijk gaat het over het totaal benodigde seconden van alle deelnemers van een club. Coach Berrie Ritmeester moest met zijn MNC Dordrecht twee plaatsjes toegeven in de totaalstand, en zakte van de vierde naar de zesde plaats. Aan het einde van de competitie, die over vijf wedstrijddagen is verdeeld, gaan de eerste acht clubs naar de finale ronde.

13369,09

Senna Pols kwam voor haar club uit op de 400 meter vrij en de 50 meter schoolslag. Op de 400 meter vrije slag werd Kim Busch eerste en Senna Pols eindigde op plaats tien. Kim Busch is ook lid van MNC Dordrecht. De winnaar had een tijd nodig van 4:33.00 en Senna Pols 5:02.39. Het nummer 50 meter schoolslag werd gewonnen door Anouk Elzerman van de Dolfijn in een tijd van 00:31.44 en eindigde Senna Pols met 00:36.85 op plaats elf.

Op 18 en 19 januari 2014 staat de 3e ronde van de competitie op het programma.