Voor Senna Pols stond zwemmen het afgelopen jaar een beetje op het tweede plan. Senna volgt een studie aan de PABO en haar toekomst zal meer voor de klas staan worden dan trainen in een zwembad. In het tweede jaar op de PABO zijn er veel tentamens die je moet halen om met de studie verder te kunnen. Natuurlijk trok het zwembad ook, wedstrijden en trainingen, maar de combinatie leek te zwaar. Senna overwoog zelfs met zwemmen te stoppen en vol voor de studie te gaan. Op dat besluit is ze teruggekomen en wil in ieder geval nog deelnemen aan het Nederlands kampioenschap in december 2017.

“Wat ik na het NK ga doen weet ik nu nog niet”, vertelde Senna over haar toekomst. “Zwemmen en studeren gaat op zich wel samen maar het afgelopen seizoen lukte het met zwemmen niet zo best. Ik bleef ver bij mijn PR’s vandaan en wist niet goed waaraan het lag. Na het besluit om te stoppen miste ik het zwemmen toch wel. In de zomer het WK op tv gevolgd en in de vakantie veel gezwommen. Ik heb de limiet voor het ONK op de 50 schoolslag al gehaald, dus heb ik besloten het daar nog een keertje aan de start te staan. De limiet voor de 100 schoolslag heb ik ook wel gehaald maar die is van te lang geleden en telt niet meer mee voor het komende ONK. Natuurlijk ga ik proberen die ook nog voor december te halen.” Het afgelopen seizoen heeft Senna Pols wel met de competitiewedstrijden van haar club Scom/De Zeehond meegedaan en met Scom/De Zeehond is Senna gepromoveerd naar de A-klasse dat wil zeggen het op één na hoogste niveau van Nederland. Een geweldige prestatie van de Hoogvliet/Rozenburg combinatie. “De competitie heb ik nog mee gezwommen voor de club. We zijn daar gepromoveerd en daar kan ik mijn steentje wel aan bijdragen. Ik zal ook het komende seizoen wel voor de club in de competitie zwemmen, ik heb begrepen dat ze daar wel blij mee zijn.” Senna traint nog zeker 6 keer in de week bij De Zeehond. Of het zwempak na het ONK toch in de wilgen terechtkomt is onduidelijk. Ook aan de start staan van buitenlandse toernooien, waar er in het verleden zeker één of twee op het programma stonden, zijn er nog geen concrete plannen.

Like2Swim Rotterdam

Afgelopen zomer heeft Senna Pols voor het eerst meegedaan aan een openwater wedstrijd. In het kader voor de stichting vrienden van het Sofia was er in de Entrepothaven een wedstrijd. Senna werd op de 1000 meter 21 overall en eerste in haar leeftijdsgroep bij de dames. “Was een kilometer borstcrawl en heel erg leuk. Was de eerste keer dat ik aan zoiets meegedaan heb. Maar misschien doe ik dat wel vaker. Steunen van een goed doel en gelijk een wedstrijd. Wel mijn oudste zwempak opgezocht”, lacht Senna zachtjes. “Het is tenslotte een beetje vies water”, met een dikke knipoog. Voor Senna belangrijk om ergens in een wedstrijd waar ze limieten kan zwemmen voor het Open Nederlands Kampioenschap, de limiet voor de 100 schoolslag nog gaat halen zodat ze op zowel de 50 als ook de 100 meter aan de start kan staan. En of het daarna afbouwen wordt????

 

Foto’s: Met dank aan Yvonne Pols

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .