De hoofdklasse zwemcompetitie 2013 - 2014 is gewonnen door PSV Eindhoven. Senna moest drie afstanden zwemmen in de finale van de competitie waarvan ze op de 200 meter wisselslag een PR wist te zwemmen. Alles staat vanaf nu, als dat al niet zo was, in het teken van het ONK lange baan van 10 tot 13 april in Eindhoven. Een zwaar toernooi wat te gelijk met de Swim Cup wordt gehouden en waar ook een groot aantal buitenlandse deelnemers aan de start zullen staan.

Finale hoofdklasse zwemcompetitie

In Amsterdam was het spannend afgelopen weekend tijdens de finale van de verenigingscompetitie in het Sloterbad. MNC Dordrecht, de vereniging waar Senna zwemt, was als zesde in de finale gekomen en halverwege het toernooi stond de ploeg onder leiding van Berrie Ritmeester zelfs even op plaats twee. Uiteindelijk eindigde MNC op plaats vijf. Een prachtige prestatie en weer een plaatsje hoger dan de vorige editie toen MNC op een zesde plaats eindigde. PSV uit Eindhoven is, zoals ook wel verwacht, de kampioen 2013-2014. Rozenburgse Maaike de Waard was er bij PSV niet bij, zij had zich afgemeld voor deze finale. PSV veroverde de titel met overmacht. Op de tweede plaats eindigde de kampioen van de afgelopen 7 jaar De Dolfijn uit Amsterdam.

"Ik stond ingedeeld voor de 200 meter wisselslag de 200 rug en de 100 meter schoolslag", vertelde Senna ons. "Op de 200 meter wissel een nieuw pr-retje met 2:39,62 een verbetering met drietiende. Altijd weer mooi om iets van je tijd af te halen. Op de andere nummers ging het iets minder en kon ik mezelf niet verbeteren. We waren met best een grote groep in Amsterdam, en zijn er met de bus naar toegegaan. Leuke wedstrijd en uiteindelijk toch de 5e plaats in totaal. Op de finaledag eindigde we op plaats 4."