Het was soms een moeilijk jaar voor Rozenburgs zwemster Senna Pols maar ook zeker een jaar met veel hoogtepunten en heeft de zwemster heel veel ervaring opgedaan. Het is natuurlijk een cliché maar kleine meisjes worden groot en dat is voor Senna niet alleen in de zwemsport zo. Ook heeft ze haar eerste jaar stage op de basisschool achter de rug en stond Senna 2 dagen in de week voor de klas van groep 3. Uiteindelijk wil Senna naast presteren in de zwemsport ook voor de klas staan en ook daar liggen voor Senna uitdagingen. Wie denkt dat het nu rustig is voor de zwemster komt van een koude kermis thuis.

Senna heeft van haar coach Berrie Ritmeester, die MNC inmiddels heeft verlaten, nog schema's meegekregen om ook in de vakantie regelmatig te trainen. Die trainingen doet ze in Rozenburg in zwembad de Zeehond waar soms ook haar vriendinnetje Maaike de Waard haar baantjes trekt als voorbereiding op de JOS in China.

Stuttgart was een hoogtepunt

"Stuttgart was een hoogte- en een dieptepunt te gelijk. De prestatie waren niet optimaal en de tijden slecht, maar de beleving en de ervaring die ik daar heb opgedaan, geweldig. Het was voor mij de eerste buitenlandse wedstrijd. Super leuk en hele mooie herinneringen. We waren er van vrijdag tot maandag. Die tijden waren ronduit slecht maar een geweldige ervaring. Mijn allerlaatste wedstrijd van het seizoen was zeker ook een hoogtepunt. Daar zwom ik op vijf afstanden een PR en had eindelijk weer een goede schoolslag. Als ik terug kijk naar het seizoen was het toch vaak net niet. Ik kwam niet aan mijn tijden en dat begon ook mee te spelen in mijn hoofd. Daar heb ik me te veel op gefocust en dan gaat het helemaal niet meer. De laatste wedstrijd dacht ik niets te verliezen. De druk er vanaf gehaald en bleek het ineens wel goed te gaan."

Het volgende seizoen

"Natuurlijk ga ik proberen weer harder te gaan. Ik blijf in Dordrecht bij MNC trainen. Onze trainer Berrie Ritmeester gaat naar Wiekslag in Alblasserdam en wij krijgen een nieuwe trainer, Dick Bergsma. Hij heeft zich aan ons voorgesteld en ik kan er nog niet zo heel veel over vertellen. Hij komt van de Kempvis in Spijkenisse, waar hij lang trainer was. Hij heeft ook Inge Dekker begeleid naar de Olympische spelen. Ook nog wat successen met zwemsters bij een EK. Een man met ervaring zit al heel lang in de zwemsport. We gaan eerst nog op vakantie en dan beginnen de trainingen in Dordrecht weer. Ik sluit aan gelijk na mijn vakantie, als anderen al een weekje bezig zijn. Echte targets heb ik nog niet voor volgend jaar maar die zullen ongetwijfeld komen."

Afscheid Berrie Ritmeester

"Berrie zat al lang bij MNC en wilde wel weer eens wat anders. Volgend seizoen gaat hij naar de Wiekslag in Alblasserdam. De samenwerking met Berrie was relaxed en dat past wel bij me. Alhoewel een strenge aanpak misschien ook wel werkt. We hebben als afscheid een barbecue georganiseerd voor Berrie een beetje een surprise afscheidsfeest. Was heel leuk, we gaan hem zeker missen. Maar soms gaat het zo in de zwemsport."

Voor Senna heeft de medaille ook een andere kant. Ze traint niet alleen hard om de top in de zwemsport te bereiken maar werkt ook aan een maatschappelijke carrière. Het afgelopen jaar stond ze als statigere 2 dagen in de week voor klas 3 van de basisschool De Vogelenzang in Spijkenisse. En ook dat krijgt, net als de verrichtingen van Senna Pols in de zwemsport, een vervolg. Volgend schooljaar staat ze bij groep 1 en 2 voor de klas van de Mgr. Bekkersschool ook weer in Spijkenisse om zich verder te ontwikkelen naar het uiteindelijke doel, juf. Voor Senna is het nu twee keer in de week zwemtraining in zwembad de Zeehond in Rozenburg en een keertje naar de sportschool. Het afgelopen EJK (Europese Jeugd Kampioenschappen) in Dordrecht was ze één van de medaillemeisjes en liep ze op hoge haken door het zwembad. "Niet echt een makkelijkste plaats", lachte Senna toen we het nog even over dat stukje van het afgelopen jaar spraken. Kleine meisjes worden groot en natuurlijk gaan we Senna ook na de vakantie weer volgen. Is het eerste jaar bij de dames meestal een moeilijk jaar zal ze volgend jaar moeten aantonen weer wat stapjes te kunnen maken. Waar het eindigt? Zoals we Senna het afgelopen jaar hebben leren kennen staat het vizier nog steeds op haar absolute top en waar dat is zal moeten blijken. De subtop of misschien wel de absolute top van Nederland of ........      

 

Foto boven: samen met Maaike de Waard in de Zeehond

Foto midden v.l.n.r.: Sanne Advokaat, Pien Schravenzande, Berrie Ritmeester Kelly Wigleven en Senna Pols

Foto onder v.l.n.r.:Sanne Advocaat, Hinkelien Schreuder (Olympische spelen 2008 en 2012) Kelly Wigleven en Senna Pols.     

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .