Roerige tijden voor zwemster Senna Pols in dit nog prille zwemseizoen. Vorig seizoen, het eerste bij de senioren, was een moeilijk seizoen maar aan de zijde van haar trainer Berry Ritmeester wist de Rozenburgse het toch nog positief af te sluiten op de Speedo Fast Water Meet. Senna zwom maar liefst 6 persoonlijke records. Het leek dus tijd voor vakantie en met een frisse blik aan een nieuw seizoen beginnen bij de dames senioren.

 

Toch zou het allemaal niet zo makkelijk gaan als aan het einde van het seizoen leek. Berry Ritmeester vertrok bij MNC Dordrecht en Dick Bergsma werd zijn opvolger. Bergsma heeft zijn sporen in de zwemwereld wel verdiend, onder andere met Inge de Bruin. Bergsma is inmiddels een dikke zeventiger en staat nog altijd langs de badrand. "Er is best een hoop gebeurd na de zomervakantie", begint Senna ons gesprek over haar overgang van MNC Dordrecht terug naar de Zeehond in Rozenburg. "Eigenlijk klikte het niet zo met de nieuwe trainer Dick Bergsma. Na een maand trainen wist hij nog niet wie ik was. Lang verhaal kort wilde ik onder hem niet het nieuwe seizoen ingaan. Ik had er geen goed gevoel bij en besloten om terug te gaan naar Rozenburg. Wel een hele stap. Bij MNC zwom ik in de hoofdklasse en dat is een groot verschil met het niveau waarop de Zeehond nu zwemt (1e klasse regio West red.). Natuurlijk blijf ik hard trainen om te kunnen deelnemen voor de NK's en de SwimCup wedstrijden", verteld Senna.    

Hoe is het met het niveau van de Zeehond

"Ik train nu veel met Marije en Timo Dinkelberg en ook met Rick de Waard Die zijn erg goed en kan ik me wel aan optrekken. De Zeehond is vanaf dit seizoen, op wedstrijdniveau, samen gegaan met SCOM uit Hoogvliet. Ook daar kan ik wel motivatie uithalen om bij de beste te horen. Ik train op zondag ook nog bij STAR in Dordrecht (Stichting Topzwem Activiteiten Rotterdam red.) Daar train ik nog met oude trainster van MNC. Bij Scom/de Zeehond heb ik meerdere trainers maar Marjan Vroegindewei is de hoofdtrainer. Ja, op wedstrijd niveau is het wel een groot verschil maar uiteindelijk gaat het om de tijden. Voorlopig moet ik me gaan richtten op limieten die heb ik nog niet voor dit seizoen".

 

Haar vriendinnetjes van MNC Dordrecht gaat ze zeker missen

De overgang naar de Zeehond lijk in eerste instantie een stapje terug voor de ambitieuze zwemster Senna Pols. Maar of dat echt zo is zal moeten blijken. Ze heeft natuurlijk een aantal seizoenen bij MNC Dordrecht gezwommen en die ervaring neemt ze zeker ook mee naar Rozenburg. Vreemd is het natuurlijk niet want ook in de tijd dat Senna bij MNC zwom trainde ze ook een aantalkeren per week bij de Rozenburgse zwemvereniging. En hoofdtrainster Marjan Vroegindewei heeft haar sporen zeker ook verdiend in de zwemsport. Uiteindelijk begon Senna Pols, onder Marjan Vroegindewei, ooit in Rozenburg aan haar zwemcarrière en stond Marjan ook aan de wieg van Rozenburgs topzwemster en Olympisch jeugdkampioene Maaike de Waard.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 6th. .