"Eigenlijk ben ik op een 50 meter baan beter, maar dat NK in Tilburg komt ook te vroeg. Zo vroeg in het seizoen ben ik nog niet op z'n best. We zijn net begonnen met de trainingen en dan gelijk al het NK. Ik heb de limieten niet gehaald dus gaat de focus, maar eigenlijk stond dat al vast, op het NK lange baan ergens in april."

 

Eerste competitiewedstrijd

Voor de competitie is SCOM/De Zeehond meer dan goed gestart. Het team waar nu ook Senna Pols deel vanuit maakt staat na de eerste wedstrijd aan de leiding in de 1e klasse regio West. In die eerste wedstrijd werd Senna ingezet op de 4 X 100 vrij, waar ze samen met Karen van Dee, Krista Kostwinder en Mareije Dinkelberg aan de start verscheen, en de snelste tijd op de klokken liet afdrukken. Op de 100 meter wisselslag was er een 2e plaats voor Senna net achter Laura Advocaat, het zusje ( zie opmerking onder red.) van boezemvriendinnetje bij MNC Dordrecht Sanne Advocaat. Senna had een tijd van 1:11:95 en dat was zeshonderdste van een seconde langzamer dan de zwemster van MNC.

Het Hofstadbad

Afgelopen zaterdag waren er wedstrijden om de the Hague Team Cup. In Den Haag kwam Senna Pols uit op de 100 meter schoolslag, 100 meter vrije slag en de 50 meter vrije slag. "Met de 100 vrij zat ik weer dicht bij mijn PR en was ik wel tevreden zo vroeg in het seizoen. Ik zat binnen de seconde en na een paar weken trainen vond ik dat best goed. Lekker gelijk zo dicht bij mijn PR", vertelde Senna. De 100 meter vrije slag was niet goed gepland voor Senna. "Die kwam 3 minuten na de 100 school en die tussentijd was te weinig om te herstellen. Ik was wel vierde maar een hele slechte tijd. Vier seconde van mijn PR af maar omdat het zo dicht op elkaar zat kon dat ook niet veel beter. Op de 50 vrij was ik op zich ook wel tevreden (0:28:78 red.)." Voor Senna komt het NK korte baan in Tilburg te vroeg en zullen de pijlen gericht worden op het NK lange baan en wedstrijden voor de SwimCup. Ging de schoolslag vorig jaar wat minder heeft ze daar weer vooruitgang geboekt en zal het dit seizoen zeker weer vaak op het programma staan. "Ik heb alweer twee wedstrijden gehad waar de schoolslag opeens heel goed gaat dus daar ga ik zeker voor dit seizoen. Tilburg komt te vroeg daar heb ik de limieten niet gehaald. Maar eigenlijk ben ik altijd al wat beter geweest op de lange baan, daar ligt meer mijn kracht. Voor het NK lange baan heb ik nog wat meer tijd, dus dat moet wel gaan lukken", kijkt Senna alvast een beetje naar april 2015.

Limietwedstrijden in Dordrecht

Het was een druk weekend voor zwemster Senna Pols. Na de wedstrijden om the Haque Team Cup op zaterdag stond Senna op zondag in Dordrecht aan de start. Daar zwom ze de 100 vrij en de 50 school. "Met die 50 schoolslag was ik wel erg blij", vertelde Senna. "Daar zat ik maar 1 honderdste van mijn PR af, super. Op de 100 vrije slag had ik een tijd van 1:02:45."

 

Hoe bevalt het bij de Zeehond

"Leuk, ik trainde altijd nog bij de Zeehond ook toen ik in Dordrecht zwom, maar geen wedstrijden. Op zich nooit weggeweest maar het bevalt heel erg goed. Ik train wel wat minder bij de Zeehond maar tot december train ik ook nog in Dordrecht om meters te maken. Bij de Zeehond is het vooral 's avonds trainen, in tegenstelling tot Dordrecht waar we vroeg uit bed moesten. Op zondag train ik ook nog bij STAR (Stichting Topzwem Activiteiten Rotterdam red.). Ik heb nu ook wat meer tijd voor de sportschool", wilde Senna nog wel even kwijt.

 

 Archiefbeelden waar aan de conditie wordt gewerkt.

 

 

In het artikel staat ten onrechte dat Laura en Sanne Advocaat zusjes zijn, het zijn slechts naamgenootjes die voor de zelfde club zwemmen. Met dank een oplettende lezer van dit artikel.

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 6th. .