Afgelopen zondag waren de eerste wedstrijden in een 50 meter bad van dit seizoen. De KNZB Challenger wedstrijden in Eindhoven. Vooral een wedstrijd voor de zwemmers en zwemsters om te kijken hoe ze er voor staan in een 50 meter bad. Ook een voorbereiding op de Swimcup in Amsterdam waar de limieten voor het WK lange baan op het spel staan.

 

"Die limieten zijn voor mij nog te ver weg, daar zit nog een groot gat. Maar in Amsterdam wil ik toch proberen in een finale te staan", vertelde Senna Pols die met haar tijden in Eindhoven best tevreden was. "Je moet in zo'n wedstrijd niet gelijk naar je PR kijken. Het is de eerste wedstrijd in een 50 meter bad en vergelijk ik altijd de tijden die ik vorig jaar bij de eerste 50 meter bad wedstrijden zwom. Als ik daarna kijk ben ik best tevreden. Als ik bijvoorbeeld de 100 meter schoolslag neem, in de eerste wedstrijd in een 50 meter bad vorig jaar zwom ik 1.23 en nu was dat 1.20 dat is al 3 seconde sneller dan vorig jaar om deze tijd. Er is nog wel een lange weg te gaan als ik naar mijn PR kijk maar dat moet wel goed komen", was de Rozenburgse blij met de resultaten. Senna zwom in Eindhoven op 3 afstanden, de 100 en 200 schoolslag en de 50 meter vrije slag. "Het was best een goed bezet toernooi in Eindhoven. Ook alle zwemmers die in de KNZB- Rtc en Ntc teams zwemmen waren er. Goed bezet toernooi. Heel leuk om daar te zwemmen."

 

 

Slag

Tijd

Plaats

50 meter vrije slag

29.66

12

100 meter schoolslag

1:20.74

7

200 meter schoolslag

2:56.09

5

 

Drukke december maand

Voor Senna Plos breken er drukke weken aan. Senna die de clubwedstrijden ook weer voor zwemvereniging de Zeehond zwemt moet natuurlijk ook in wedstrijden waar belangrijke punten te halen zijn voor de club aan de start verschijnen. "Het wordt een drukke maand. Volgende week (30 november 2014 red.) heb ik de sprintkampioenschappen in Den Haag. Daar ga ik starten op alle 50 meternummers. De 50 schoolslag, de 50 meter vrije slag, de 50 rug en de 50 vlinder in een 25 meter bad. Op 6 december is er in Dordrecht de ZRO wedstrijd (wedstrijden georganiseerd door kring Rotterdam? red.) waar punten behaald moeten worden voor de club. Daarna is het de Swim Cup in Amsterdam. Het kwalificatietoernooi voor de WK in Kazan Rusland. Een toernooi waar ook buitenlandse zwemmers zullen starten. Mooi om daar ook te kunnen starten. En dan nog de Martinez Cup voor het einde van dit jaar. Ik wil in ieder geval de 200 schoolslag weer wat vaker gaan zwemmen ook al omdat die steeds beter gaat", kijkt Senna een beetje vooruit naar de maand december.

De Zeehond als thuisbasis

"Het gaat nog lekker bij de Zeehond en als ik naar de resultaten kijk zeker geen terugslag gekregen van de overgang. Op de 100 school was ik 3 seconde sneller dan vorig jaar om deze tijd. Het trainen gaat lekker en ik heb het prima naar mijn zin", vertelde Senna over haar terugkeer naar Rozenburg. Senna Pols zwemt nu in de categorie senioren 2 en is dus bezig aan haar tweede seizoen. De overstap van de jeugdcategorieën naar de senioren is een grote stap en het vorige seizoen was dan ook erg lastig voor de Rozenburgse zwemster. Maar de resultaten voor dit jaar zijn hoopgevend en het lijkt dat Senna die overgangsperikelen achter zich heeft gelaten. Ook de terugkeer naar de Zeehond lijkt voor Senna Pols tot nu toe alleen maar positief .

 

Foto's: Met dank aan Yvonne Pols

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 6th. .