Het gaat uiteindelijk om de persoonlijke records te verbeteren, maar het blijft toch wel iets speciaals zo'n internationaal toernooi. Senna Pols was afgelopen weekend deelnemer aan de Swim Cup in Amsterdam. Op de 200 meter schoolslag werd Senna gediskwalificeerd en gebeurde er iets wat ze nog nooit heeft gedaan, in plaats van een vlinder beenslag een borstcrawl beenslag. Althans dat was de lezing van de klokker.

 

Hoe ziet zo'n toernooidag er nu eigenlijk uit?

"Ik was het hele weekend in Amsterdam. Als je al vroeg aan de start moet staan is dat beter. Ik had een hotel vlak in de buurt van het zwembad, ideaal. Op zo'n dag loopt wel om half zeven de wekker. Opstaan en om 7 uur naar het ontbijt. Twee broodjes jam en een bak vanille vla daar moet het op gebeuren. Rond een uur of acht was ik in het zwembad. Inzwemmen doe ik meestal een half uurtje. Rond een uur of negen ging ik dan mijn badpak aandoen dat duurt al gauw een kwartiertje en dan muziek luisteren. Mijn hele Ipod staat vol met muziek van Taylor Swift, niets bijzonder maar ik vind die muziek mooi. Geen speciale nummers of zo. Mijn Ipod staat meestal op shuffel. En dan is het wachten tot je opgeroepen wordt", laat Senna ons een beetje achter de schermen meekijken.

Foto v.l.n.r.: Marije Dinkelberg, Karen van Dee en Senna Pols

Vijf afstanden

Slag

Tijd

Plaats

50 meter schooslag

36.35

22

100 meter schoolslag

1:20.01

25

200 meter schoolslag

Gediskw.

---

50 meter rugslag

34.74

44

50 meter vrije slag

29.42

74

Senna zwom mee op 5 afstanden. Drie schoolslagnummers, 50, 100 en 200 meter. En de 50 vrije slag en de 50 meter rugslag. Natuurlijk prachtig om op zo'n internationaal toernooi aan de start te staan. De concurrentie is moordend en de verschillen vaak heel erg klein. Van de Rozenburgse zwemvereniging de Zeehond was Senna niet alleen. Timo en Marije Dinkelberg en Karen van Dee, eigenlijk van Scom Hoogvliet maar de beide verenigingen werken samen, stonden ook aan de start van het internationale toernooi. "Over de wedstrijden ben ik wel tevreden", vertelde Senna ons verder nog. "Ik zat dicht bij mijn persoonlijke records en op de 50 rug heb ik die zelfs verbeterd. Drie dagen is best wel zwaar." Dit jaar weer voor het eerst uitkomend voor de Zeehond waar ze de afgelopen jaren voor MNC Dordrecht uitkwam. "Ik merk helemaal geen verschil. Op wedstrijden bepaal ik toch altijd zelf wanneer ik me ga opwarmen en naar de voorstart ga. (ruimte waar je moet wachten tot de werkelijke start red.) Daar blijft voor mij alles het zelfde voor wat voor vereniging ik ook zwem." En dan was er nog dat verhaal van de diskwalificatie op de 200 meter schoolslag. "Bij de onderwaterfase direct na de start deed ik een vlinder beenslag in plaats van een borstcrawl beenslag en dat mag niet. Ik had het zelf niet door, heb er echt niets van gemerkt. Is me nog nooit overkomen. De klokker was er zeker van dus de tijd telt niet mee. Nu ga ik eerst twee weekjes vakantie nemen, wel nog af en toe een keertje trainen maar wat rustiger dan normaal. Daarna weer werken naar de Swim Cup/NK in Eindhoven ergens in april. Verder staan de plannen nog niet vast. Natuurlijk de competitie met de Zeehond en nog een wedstrijdje in het buitenland zou wel erg leuk zijn." Maar wat blijft is voor Senna, net als voor alle andere zwemmers en zwemsters, de eeuwige jacht op de Persoonlijke Records.

 

 

foto's: Met dank aan Yvonne Pols

 

 

 

 

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .