De overstap terug naar De Zeehond in Rozenburg geeft Senna Pols de rust die ze nodig heeft om te presteren. Ze krijgt van haar trainster in Rozenburg ook de gelegenheid om meer haar eigen plan te kunnen trekken. Natuurlijk moet ze voor de competitiewedstrijden die afstanden zwemmen die voor de club het gunstigste zijn. Senna Pols is volwassenen geworden en prima instaat haar doelen te bereiken. Voor dit seizoen al gelijk met resultaten die vorig jaar ver buiten bereik lagen. Senna heeft de limiet voor de 50- en 100 meter schoolslag gehaald en zal aan de start staan van het ONK lange baan in Eindhoven begin mei van dit jaar.

 

"Het gaat op dit moment erg goed", vertelde Senna na de wedstrijden in het Hofstadbad in Den Haag. "De overstap naar de Zeehond bevalt me prima en de resultaten zijn voorlopig beter. Ik zwem weer een PR en daar had ik vorig jaar niet van durven dromen. Ook twee keer een limiet voor het ONK in Eindhoven, dus zeker geen nadelige gevolgen van de terugkeer naar Rozenburg. Het gaat gewoon lekker en ik voel dat er toch wat meer rust is. Uiteindelijk train ik wel twee keer minder per week dan in Dordrecht maar als ik naar de resultaten kijk is verder zeker niet nadelig. Buiten de competitiewedstrijd kan ik heel goed mijn eigen plan trekken en dat is zeker fijn", vertelde Senna over de maanden die ze nu terug is bij De Zeehond in Rozenburg.

Afgelopen weekend stond Senna Pols aan de start van de 2e Grand Prix wedstrijden in het Hofstadbad in Den Haag. Vrijdag avond begon het toernooi waar Senna op 3 afstanden deelnam, 50- 100- en 200 meter schoolslag. Op vrijdagavond de 50 meter, het favoriete nummer van Senna. "Vrijdag heb ik me geplaatst voor de finale van de 50 school, die pas zondagavond werd gezwommen. Het ging vrijdag zeker lekker en had het gevoel dat er nog meer in zat. Ik raakte ook nog een keer de lijn. Ik ging met een tijd van 35:80 als 5e naar de finale. In de finale zondag zwom ik en een limiet voor het ONK en een nieuwe PR (persoonlijk record) van 35:41, die stond op 35:63. Heel erg blij mee".

Senna Pols steek op dit moment in een blakende vorm. Ook op de 100 meter schoolslag en de 200 meter schoolslag zwom ze in de series een tijd die goed was voor een finale plaats. Bij de 200 schoolslag heeft ze zich afgemeld voor de finale omdat die vlak voor de finale van de 50 meter schoolslag was. "Die 200 meter liep niet zo lekker vond ik zelf. Wel goed voor een finaleplaats maar was eigenlijk al helemaal gefocust op de 50 meter schoolslag. Onbewust toch een beetje gespaard. Die finale van de 200 heb ik aan me voorbij laten gaan", vertelde Senna. "Als je dan een nieuw PR zwemt en een limiet voor het ONK was de keuze terecht denk ik. Bij de 100 meter school was ik zeker ook tevreden. In ieder geval een limiet voor het ONK. Misschien zit er binnenkort ook hier wel weer een PR in. Het gaat erg lekker dus is die kans er zeker."

Slag

Tijd

Opmerking

50 meter schooslag

35.41

PR en limiet ONK

100 meter schoolslag

1:17.79

Limiet ONK

200 meter schoolslag

2:55.29

Afgezegd voor de finale

De afstand van Rozenburg naar Den Haag is goed te doen en kon Senna na de wedstrijden thuis verder ontspannen en voorbereiden op het vervolg van het toernooi in plaats van uren rondhangen in het zwembad. "Vrijdagavond was het laat en zaterdagochtend moest ik wel vroeg starten en was de nacht wat kort maar ik kon thuis beter uitrusten en me voorbereiden op de wedstrijden dan in Den Haag. Ik ben natuurlijk erg tevreden met de resultaten bij de Grand Prix wedstrijden en kan me nu gaan voorbereiden op het ONK. Wat daar mijn kansen zijn, geen idee. We staan aan de start en dat is mooi, later kijken of ik me daar nog weer kan verbeteren."

foto: Met dank aan Yvonne Pols

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .