Een paar weken geleden, toen we met Senna Pols spraken na een wat teleurstellende de Swim Cup in Eindhoven, had ze het al aangegeven 'In Gent krijg ik een herkansing' en afgelopen zaterdag kreeg ze die herkansing en stond op het podium op de 100 meter schoolslag in een internationale wedstrijd in België. Niet alleen de 2e plaats was een mooi resultaat maar in haar race verbeterde ze ook haar persoonlijk record op die afstand.

First Swim Meeting 2015

Afgelopen weekend was het voor de 2e keer dat in Gent België een internationale zwemwedstrijd werd gehouden. Een wedstrijd in een splinternieuw 50 meter bad met 10 banen en Omega startblokken. First staat voor Flanders Inter Regio Swim Team en is een samenwerkingsverband voor een aantal zwemverenigingen uit Vlaanderen. Een druk internationaal bezocht toernooi waar de Rozenburgse Senna Pols als enige van zwemvereniging De Zeehond aan deelnam. In de ochtend uren werden de series gezwommen en de middagsessie was voor de finale waar de snelste 10 mochten starten. "Het is eigenlijk een nieuwe wedstrijd. Vorig jaar werd deze Swim Meeting voor de eerste keer georganiseerd", vertelde Senna Pols over haar ervaringen in Gent. "Er waren heel veel deelnemers. Alleen op de 100 school de afstand die ik daar zwom 120 deelnemers. In de ochtend de series waar ik met een tijd van 1:18.92 met een tweede tijd in de finale kwam. De finale was 's middags en kwam ik 7/100ste van een seconde te kort voor de winst. Mijn tijd was gelijk een nieuw persoonlijk record van 1:17.38", was Senna erg tevreden met de wedstrijd in Gent. In Gent werd Senna bijgestaan door vader René die het coachen voor zijn rekening nam. "Hij deed het prima hoor, had er ook nog wat aan", was Senna ook op dat vlak tevreden.

Regiokampioenschappen en Speedo Fast Water Meet

Voor Senna Pols is het trainen, trainen en nog eens trainen. Tot de zomervakantie nog onderbroken door twee wedstrijden. Over twee weken de Regiokampioenschap[pen waar Senna aan de start staat van de 100 meter schoolslag en de 200 meter wisselslag. "Klopt, die twee afstanden ga ik zwemmen. Ik heb nog wel meer limieten gehaald maar deze twee afstanden heb ik mijn zinnen gezet", vertelde Senna. wedstrijden worden gehouden in Dordrecht en dat wordt voor Senna Pols ongetwijfeld een weerzien met oude bekende, immers Senna zwom een aantal jaren in Dordrecht bij MNC. Ook neemt de Rozenburgse nog deel aan de Speedo Fast Water Meet in Amsterdam. Die wedstrijden worden in juni afgewerkt. Welke afstanden Senna daar gaat zwemmen kon ze nog niet vertellen. In ieder geval de 100 schoolslag waar ze de limiet al voor heeft gehaald.  

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .