senna amsterdam 003Afgelopen weekend stond de Rozenburgse Senna Pols aan de start van wedstrijden in het Amsterdamse Sloterbad. Voor Senna een goed toernooi, zowel op de 50- als op de 100 meter schoolslag zwom ze een persoonlijk record. Op de 100 school zelfs een limiet voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap later dit jaar. Senna heeft het aantal trainingen wat teruggebracht en waar ze eerst dacht de prestatie minder konden worden zwemt ze eigenlijk alleen maar betere tijden.

 

“Ik zwom, in Amsterdam, als eerste de 50 meter schoolslag. In de series zwom ik al een super tijd van 34,56 wat een dikke PR was. Die tijd was ook goed genoeg voor een finale plek”, vertelde Senna. “Moest eventjes nadenken of ik wel de finale wilde gaan zwemmen. De finale was pas aan het einde van de dag en met de series was ik al om 13:00 uur klaar. Uiteindelijk toch finale gezwommen wat heel gaaf was om te doen! In de finale heb ik weer een PR gezwommen waar ik echt super blij mee was en echt heel trots op ben. Ik zwom 34.26 wat weer een dikke PR was. Helaas net geen limiet gehaald voor NK, die tijd is 34.11, maar was wel heel erg blij met me tijd!”

Het werd afgelopen weekend in Amsterdam nog mooier voor Senna. Waren de prestaties op de 50 meter schoolslag al heel erg goed deed ze er op de 100 school nog een schepje bovenop. “Na de 50 meter schoolslag moest ik de 100 meter schoolslag zwemmen. Daar zwom ik 1.15.47. Weer een dikke PR. Ook nog een NK limiet! Het limiet is 1.16.13, dus die heb ik ook dik gehaald. Ik ben heel tevreden hoe het nu gaat. Ik ben van 8 trainingen naar 5 trainingen in een week gegaan. Ik dacht eerst, dat gaat nadelig werken maar uiteindelijk ben ik dit seizoen alleen maar beter gaan zwemmen. Ik heb dit seizoen eigenlijk alleen maar goede tijden gezwommen”, laat Senna ons weten.

De overstap van MNC Dordrecht terug naar De Zeehond in Rozenburg heeft voor Senna alleen maar vruchten afgeworpen. Terug in de vertrouwde omgeving zijn de prestatie zeker niet slechter. We kijken terug op het seizoen tot nu toe waar Senna zeker niet ontevreden over kan zijn. “In Den Haag was mijn eerste keer dat ik echt goede tijden zwom op de 50 en 100 school in lang bad (50 meter bad red.)daar was ik heel blij mee en gaf me weer zelfvertrouwen. In Gent (België red.)heb ik ook weer super gezwommen op de 100 school dat was ook echt een hele gave wedstrijd, zeker een hoogte punt!” Senna zette in Gent een tijd van 1:17.38 op de 100 school, 7/100 te kort voor de overwinning. Bij de Swimcup in Eindhoven ging het wat minder, een echte reden heeft Senna Pols daar niet voor. Maar bij de Zuid-Hollandse Kampioenschappen pakte Senna Pols de draad weer op met een fraaie 2e plaats op de 100 meter schoolslag. Met een tijd van 1:17.67. Ik had totaal niet verwacht dat ik daar goed zou zwemmen. Ik was net twee weken op vakantie geweest. Maar het ultieme hoogte punt was toch de wedstrijd van dit weekend. Het is een soort van kroon op een nu al goed seizoen. Super tijden en het was een hele gave wedstrijd en heel goed georganiseerd!”

Senna Pols dus aan de start op de 100 schoolslag op het NK later dit jaar. Ook op de 50 meter schoolslag is ze zo dicht bij de limiettijd voor het NK dat het ons niet zou verbazen als de Rozenburgse topzwemster ook daar de limiet nog gaat halen. 

 

 

Foto's: Met dank aan Yvonne Pols

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .