Senna Pols was tevreden over de tijden die ze heeft gezwommen tijdens de Swim Cup in Amsterdam. Afgelopen ONK korte baan in Tilburg zwom ze nog in de B-finale en behaalde 13e plaats. Dat is voor zwemmers en zwemsters op een sterk bezet internationaal toernooi een stuk lastiger. Natuurlijk mooi en een ervaring om tussen de internationale toppers te staan. Maar een finale plaats is veel moeilijker bereikbaar voor de atleten die net tegen de top aanzitten.

 

"De Swim Cup was echt heel leuk", vertelde Senna na een zware en lange stage week voor haar studie. "Op zich was ik best wel tevreden over mijn tijden, ten opzichte van vorig jaar rond deze tijd bijna 2 seconde sneller. Zoveel buitenlandse inbreng is natuurlijk mooi en een evaring, maar het wordt dan wel een stuk lastiger om in de finale of B-finale te komen. Ik was dacht ik de 12e Nederlander." Voor Senna geen finale of B-finale plaats en lijkt plaats 40, op de 50 meter schoolslag, misschien wat teleurstellen. Op die afstand had ze overigens zonder buitenlandse deelname in de B-finale gezwommen. Dus is het in de zwemsport vooral kijken naar de tijden. De beste tijd van Senna op de 50 meter schoolslag in een 50 meter bad is 35.41, gezwommen tijdens wedstrijden in Den Haag februari van dit jaar. In Amsterdam had ze een tijd van 35.71 nodig. "Het was voor mij de eerste wedstrijd dit seizoen in een 50 meter bad", vertelde Senna nog. "Ik zat tijdens het toernooi in Amsterdam dicht bij mijn PR's en daar ben ik toch wel trots op." Op de 100 meter schoolslag zwom Senna Pols 1:18.13 en werd ze 37e tijden de Swim Cup. "Nu even vakantie, daar ben ik wel aan toe. Hoe het verder zal verlopen dit seizoen weet ik nog niet. Wil nog wel ergens aan een buitenlandstoernooi meedoen. Maar waar staat nog niet vast. In ieder geval staat de Swim Cup in Eindhoven op het programma."

Senna zal ongetwijfeld worden ingezet bij de wedstrijden van haar club in de competitie. Ook al is de schoolslag haar favoriete nummer wordt ze tijdens de competitie ook wel een op andere afstanden ingezet. In de totale ranglijsten van Nederland die zijn bijgewerkt tot 14 december 2015 staat Senna op zowel de 50- als ook op de 100 schoolslag in een 50 meterbad op de 15e plaats en is de snelste in onze regio. In een 25 meterbad moet ze er nog een paar meer voor zich dulden, ongetwijfeld nog werken aan het keerpunt. Maar voor nu is het vakantie en daarna weer vooral trainen voor de Rozenburgse. Op 16 en 17 januari staat alweer de 3e wedstrijd van de competitie op het programma. En daar zal Senna zeker punten moeten pakken voor de club. De Zeehond staat na 2 wedstrijden op een fraaie 3e plaats.

 

Samen met Marije Dinkelberg die ook voor De Zeehond in Amsterdam aan de start stond

Foto's: met dank aan Yvonne Pols.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 6th. .