Afgelopen weekend waren er limietwedstrijden in Eindhoven. Limieten die behaald moeten worden om in april te kunnen deelnemen aan de Swim Cup / NK, ook in Eindhoven. Senna Pols had de limieten voor deelname aan dat Nederlands kampioenschap al eerder gehaald. Maar in Eindhoven zwom ze meer dan goed. Op de 50 meter schoolslag de 3e tijd en op de 100 meter schoolslag de snelste van het hele gezelschap.

 

"Ging best wel goed", vertelde Senna die de trainingen deze week niet volledig kan volgen wegens een verkoudheid. "Best wel een groot toernooi met zeker 500 deelnemers. De limieten had ik al gehaald dus wilde ik kijken hoe het er voorstond in wedstrijden zoals deze. Het waren dan wel net geen PR's maar die komen nog wel daar heb ik wel vertrouwen in. Op de 50 schoolslag had ik de 3e tijd en op de 100 meter school de snelste tijd van het toernooi. Het ging super en erg tevreden, alhoewel ik eigenlijk graag een PR had gezwommen."

Van 6 tot en met 10 april van dit jaar is het NK

Het NK wordt tegenwoordig verwerkt in de Swim Cup Eindhoven en er zullen ook veel buitenlandse deelnemers aan de start staan. Zeker omdat het ook een mogelijkheid is om de limieten voor de Olympische spelen te halen. "Altijd leuk om op zo'n internationaal toernooi te kunnen starten. Met veel buitenlandse deelnemers wel een stuk lastiger om in de finales te komen", kijkt Senna alvast een beetje vooruit naar de wedstrijd in april. De limiet voor het NK op de 50 schoolslag staat op 36.66 en de snelste tijd van Senna Pols, gezwommen tijdens de The Hague Grand Prix februari 2015, is 35.41. In Gent, België, zwom Senna de snelste tijd op de 100 schoolslag, 1:17.38. De limiet voor het NK was daar 1:18.78. Voor de Rozenburgse zwemster dus tijden die ruim onder de limiet voor deelname aan het NK zijn.

Laatste wedstrijd voor de clubkampioenschappen

Voor Scom/De Zeehond is het nu werken aan de laatste wedstrijd voor het clubkampioenschap, en ook daar is Senna Pols een belangrijke schakel. De kansen zijn aanwezig om volgend jaar in de B- categorie te zwemmen en dat is voor clubs het 3e niveau van Nederland. Dan gaat het niet meer over één of twee topzwemmers maar over de breedte van de hele vereniging. Als daar de B- categorie wordt behaald natuurlijk een geweldige prestatie voor het dorp Rozenburg met wat ondersteuning van Scom uit Hoogvliet. "Er worden wel vaak wedstrijden gezwommen die niet echt mijn ding zijn, zoals 200 vlinder of de 50 vlinder en de vrije slag. Maar goed het levert meestal wel punten op voor de club en dat is belangrijk. Zou mooi zijn als we volgend seizoen een klasse hoger uit kunnen komen. In de laatste wedstrijd vlammen op de schoolslag is nog mooier." Senna Pols zal het ook volgend seizoen wel zwemmen bij De Zeehond. "Volgend jaar wil ik naar de Pabo en die school zit in Rotterdam. Hoe het dan gaat met trainen kan ik nog niet overzien. Maar ik denk zeker niet aan stoppen, dat is echt de laatste optie. Hoe ik dat allemaal ga invullen en of dat bij De Zeehond kan nog geen idee maar zover is het ook nog lang niet. Nu eerst de clubkampioenschappen en dan het NK."

 

 

Foto's: Met dank aan Yvonne Pols

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .