Senna Pols presteerde op de eerste dag van het internationaltoernooi in Den Haag geweldig goed. Op de 50 meter schoolslag zwom zij een dikke PR in een 50 meterbad. Het was in Den Haag een sterk bezet toernooi waar ook de Nederlandse top aanwezig was en met veel buitenlandse deelnemers. Op de tweede afstand die Senna zwom, de 100 school, waren de prestaties minder. Door een te snelle start, die snelheid kon ze gedurende de race niet kon volhouden, kwam Senna niet verder dan een 15 plaats op die afstand.

 

PR op de 50 schoolslag

Alles was er op gericht om een PR te verbeteren in Den Haag. Een scherpere PR betekent een betere inschrijftijd op toernooien. "Het ging erg goed in het Hofbad", vertelde Senna ons vrijdagavond al. "Bij de start is er altijd nog wel wat te halen. Maar met een dikke PR ben ik erg tevreden. Ik zwom er een halve seconde van af." Senna is nu voor het eerst onder de 35 seconde in een 50 meterbad. Senna eindigde op plaats 10 en was reserve voor de finale.

Op de 2e dag, waar Senna aan de start stond van de 100 meter schoolslag, waren de prestatie minder. "Ja, ik baal echt van mijn tijd", was de reactie van Senna vlak na de wedstrijd in de series. "Ik ging al helemaal kapot na 40 meter. Te snel van start brak me op. Met de tijd die ik al gezwommen heb had ik in de finale gezeten. Maar goed over twee weken in Dordrecht een herkansing. Maar als ik terug kijk op het toernooi overheerst de tevredenheid. Een dikke PR op de 50 school met plaats 10 en op plaats 15 op de 100 school. Op de 100 had ik mijn race anders moeten indelen en viel dat resultaat wat tegen. Ik begon gewoon te hard." Natuurlijk zal Senna die 100 meter nog wel analyseren en dezelfde fout in Dordrecht niet meer maken. Inmiddels ingeburgerd bij de senioren is er nog progressie te maken, zeker als je een halve seconde van je snelste tijd afhaalt. Er komen nog mooie toernooien voor Senna. In Dordrecht tijdens de KNZB Challenger en Eindhoven tijdens de SwimCup zal ze de komende weken aan de start staan

Drukke weken voor Senna

Volgende week staat de belangrijke clubwedstrijd van Scom/De Zeehond op het programma. Daar behoort promotie naar de eventuele B-categorie tot de mogelijkheden. Senna zal voor haar team uitkomen op de 50 meter vrije slag, de 200 wisselslag en de 100 rugslag. "Helaas geen schoolslag bij de senioren. Daar had ik ongetwijfeld makkelijker punten kunnen scoren voor de ploeg. Maar voor de club moet ik er ook op die andere afstanden staan. Ben al blij dat ik niet op de lijst sta voor de 200 vlinder, dat is echt moordend. De week na de clubwedstrijden ga ik nog naar Dordrecht waar zal starten op de 100 schoolslag. Een mooie kans om daar weer een aanval te doen op mijn PR. Zou mooi zijn voor de inschrijftijd van SwimCup Eindhoven van begin april."

 

Foto's: Met dank aan Yvonne Pols

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 6th. .