Senna Pols stond afgelopen zaterdag tijdens de KNZB Challenger in Dordrecht aan de start van de 100 meter schoolslag. De wedstrijd in Dordrecht was een prima voorbereiding op het NK/SwimCup in Eindhoven van begin april. De wedstrijden waren in het zwembad van MNC Dordrecht, een zwembad waar Senna een aantal jaren heeft getraind. "Ik zwem er graag en alles is daar natuurlijk vertrouwd en bekend. Maar van de overstap naar De Zeehond heb ik zeker geen spijt. Ik heb het in Rozenburg erg naar mijn zin en de resultaten zijn op dit moment erg goed", vertelde Senna ons na de wedstrijden.

 

Zowel in de series als ook in de finale een PR

Senna wilde in de wedstrijd in Dordrecht haar PR nog wat scherper stellen voor het NK/SwimCup in Eindhoven. De Rozenburgse is in vorm en ging voor een finaleplaats naar Dordrecht. "Na de clubwedstrijden waar we nu de B- categorie hebben gehaald en ik uit moest komen op andere slagen dan de schoolslag was deze wedstrijd een prima voorbereiding op Eindhoven. Ik ben alleen gestart op de 100 meter schoolslag. Doel was de finale te halen. In de series ging het al heel goed. Ik werd 7e in een tijd van 1:17.11 wat niet alleen goed was voor de finale maar ook een nieuwe PR. Natuurlijk heerlijk om zo aan een wedstrijd te beginnen. Gelukkig zaten de finales vrij snel na de series. Uurtje of twee dacht ik. Soms als je heel lang moet wachten, zoals meestal 's morgens de series en laat in de middag de finale, is dat wel eens lastig hoe je de tijd dan door moet brengen. Maar in Dordrecht ging dat heel goed. In de finale kon ik mijn tijd nog eens verbeteren en zwom weer een nieuwe PR, ik werd in de finale 5e. In de finale had ik een tijd van 1:16.95. Natuurlijk erg tevreden twee keer in een wedstrijd een PR. Nu op naar Eindhoven."

Het lijkt of de terugkeer naar De Zeehond een goede keuze was voor Senna. Wel hard trainen maar dan toch net even iets meer ontspannen past beter bij Senna. Tot aan de SwimCup in Eindhoven zal de Rozenburgse geen wedstrijden meer zwemmen om er in Eindhoven op het NK te kunnen staan. Nog geen rustpauze voor Senna Pols. Tot een week voor de SwimCup zal ze hard blijven trainen om in de laatste week te gaan taperen (rustiger aan doen). Inmiddels is Senna doorgedrongen tot de top 25 van Nederland op de 100 meter schoolslag en staat op een 24e plaats en het einde lijkt nog lang niet inzicht. Misschien kan ze tijdens het NK nog wel een paar plaatsjes opschuiven.

 

Foto's: Met dank aan Yvonne Pols

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .