Het afgelopen NK/Swim Cup in Eindhoven was voor Senna Pols niet haar beste wedstrijd. Maar ze zeker erg positief over het eerste half jaar van 2016. Senna heeft veel PR's verbeterd en met haar club Scom/De Zeehond gepromoveerd naar B- categorie van de landelijke zwemcompetitie. Voor haar club Scom/De Zeehond heeft ze alle wedstrijden aan de start gestaan. Hoe de planning er verder uit zal zien is nog niet helemaal duidelijk. Ze wil naar de Pabo opleiding en of dat nog langer te combineren is met de zwemsport?

 

Hoe kijk je terug op het seizoen tot nu toe?

"Best wel positief. Ik heb een goed eerste half jaar achter de rug. Diverse keren een PR verbeterd, ook op andere afstanden dan mij favoriet, de schoolslag. In Den Haag op de Grand Prix zwom ik de 50 school voor het eerst onder de 35 seconde (34.95 red.). Later zwom ik bij limietwedstrijden in Eindhoven ook een PR op de 100 school van 1:17.11. Die wedstrijden in Eindhoven waren sowieso de beste tot nu toe (inmiddels staat haar PR op 1:16.95 red.). Niet alleen omdat ik hoog eindigde (Senna was 3e op de 50 meter schoolslag en de snelste op de 100 meter schoolslag red.). De laatste wedstrijd tijdens de Swim Cup in Eindhoven ging helaas wat minder. Dat is wel een baalmoment, zit me nog steeds niet lekker. Ik heb geen idee waarom het niet lukte of wat er precies aan de hand was. Als ik daar gewoon mijn eigen tijden had kunnen zwemmen had ik gewoon in de finales kunnen staan. Ik denk dat het toch te weinig conditie was waarom het niet zo ging als wat ik er van verwacht had."

Senna op de voorgrond in baan 0

In totaal heeft Senna al 7 persoonlijke records verbeterd dit jaar. Drie keer op de 50 schoolslag, twee keer op de 100 meter schoolslag en op de 50 vlinder en de 200 wissel. Vooral op de 50 meter schoolslag heeft ze een sprong op de rankingslijst van dit jaar gemaakt. Stond ze daar vorig jaar nog op de 44 plaats, neemt ze na de Swim Cup in Eindhoven de 37 plaats in. Senna stond tussendoor dit jaar als eens hoger in de ranking maar ook de andere zwemsters op de schoolslag werken natuurlijk aan hun PR's . Ook op de 100 meter schoolslag is Senna weer een plaatsje opgeschoven en staan nu op de 32 plaats van Nederland.

B- categorie met Scom/De Zeehond

"Met de club heb ik alle wedstrijden gezwommen in de competitie. Moest ook wel eens starten op minder leuke afstanden en slagen. Maar voor de club zijn de punten belangrijk om hoger op landelijk niveau uit te komen. In mijn leeftijdscategorie moest ik vaak samen met Marije Dinkelberg voor de punten zorgen. Maar in die competitie gaat het natuurlijk er ook om in zoveel mogelijke klasse en leeftijdscategorieën punten te pakken. Uiteindelijk zijn we 3e geworden in de competitie wat goed is voor promotie naar de B- categorie landelijk."

Hoe ziet het jaar er verder uit

"Daar heb ik echt nog geen idee van. Voorlopig is het trainen. Of ik nog ergens bij wedstrijden aan de start sta weet ik nog niet. Naar de toekomst toe zal het zwemmen moeten passen met mijn vervolgstudie. Ik ben nu klaar met een studie en wil als vervolgopleiding naar de Pabo toe. Op dit moment gaat zwemmen nog wel voor maar of dat te combineren is met de studie op de Pabo weet ik nog niet. Natuurlijk hoop ik dat ik kan blijven zwemmen maar gaat dat niet ga ik voor studie kiezen, hoe leuk het zwemmen ook is."

 

Foto's: Met dank aan Yvonne Pols

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .