Het was gisterenavond een klein feestje in Apeldoorn waar Wesley Kreder de bronzen medaille behaalde op het onderdeel scratch bij het NK baanwielrennen. Wesley zat in de goede ontsnapping en vertrok samen met Michael Vingerling en Dion Beukeboom uit het peloton om daar nooit meer in terug te keren. Ze bleven hangen op 3/4 ronde, maar dat was niet bewust. Het drietal kreeg de staart van het peloton niet te pakken omdat we te veel naar elkaar gingen kijken vertelde Wesley.

 

In de kwalificatie reed Wesley Kreder in de 2e serie en eindigde op een 10e plaats, voldoende voor een plaats in de finale waar 24 renners aan de start mochten verschijnen. "Kwalificatie ging best wel goed. Vooral samen gereden met mijn neefje Stefan waar ik ook de koppelkoers mee zal gaan rijden", vertelde Wesley nadat hij terug kwam van de ceremonie protocolair. "Zo'n wedstrijd is altijd lastig zeker als er hard wordt gekoerst. Kwalificaties zijn relatief korte wedstrijden, daar moet je gelijk vol aan de bak." Het is voor renners vaak een lange zit tussen de kwalificaties en de finale. En bij de laatste wedstrijd net voor de finale waar Wesley zou starten ook nog een valpartij bij een dames wedstrijd waardoor de voorbereiding een beetje in het gedrang zou kunnen komen. "Tussen de wedstrijden door probeer ik zoveel mogelijk te rusten en luister vaak naar muziek. Niets speciaals gewoon een beetje een mix. Als er maar gevoel in de muziek zit. Eigenlijk verveel ik me nooit. Ik kijk veel rond me heen, ben van mezelf best wel druk. En afleiden laat ik me niet ook niet door zo'n valpartij op de baan."

De finale

Had je gelijk het idee dat je in de goede ontsnapping zat? "Ja dat zeker. We vonden elkaar vrij snel en konden de voorsprong vergroten. We kregen niet echt het laatste gaatje naar de staart van het peloton dicht. We begonnen al vrij vroeg naar elkaar te kijken", analyseerde Wesley de ontsnapping. In het peloton waren de renners het niet eens en werd elke poging om het drietal te achterhalen tenietgedaan. Uiteindelijk pakte Michael Vingerling de nationale titel en werd Wesley Kreder derde, goed voor het brons. Het zilver ging naar Dion Beukeboom. Het was wat de nationale kampioenschappen aangaat een prachtig jaar voor Wesley Kreder. 3e bij de wegkampioenschappen voor de profs en gisteren (28 december) 3e bij het onderdeel scratch op de baan. "Wel een groot verschil tussen, 240 kilometer op de weg en 15 kilometer op de baan. Ik ben dan misschien wel niet zo'n uitgesproken baanrenner maar heb wel vaker net dat beetje geluk op de baan. Ik had vandaag een hele goede dag en dat scheelt vooral op de baan een heel stuk", bleef Wesley bescheiden over zijn successen bij het NK in Apeldoorn.

Op de laatste dag nog het onderdeel koppelkoers

"Ja morgen (vandaag red.) nog aan de start staan van de koppelkoers. Ik rijd daar met mijn neefje Stefan, super gaaf! We zullen hoofdzakelijk meerijden denk ik, en kijken of we nog iets kunnen betekenen voor de andere neefjes Raymond en Michel. Maar die derde plaats bij de scratch betekende heel veel voor me. Hij is voor de familie Kreder en familie Boer."

 

 

 

Foto: Bron en met dank aan team Roompot

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 27th. .