De zesdaagse van Rotterdam is halverwege. "Ik kijk met een goedgevoel terug op de eerste drie dagen", vertelde Wesley nadat hij weer in zijn hotel terug was na de zondagmiddagsessie. "Het was lastig er wordt hard gereden en op zaterdag een valpartij, waar ik overigens niet veel last van ondervind." Er zijn nog drie dagen te gaan en de topkoppels roeren zich nu al. Als we Wesley naar een prognose vragen voor de rest van de zesdaagse denkt hij dat de Belgen gaan winnen. "Er zal nog harder worden gereden, de besten gaan winnen en dat zijn volgens mij Jesper de Buyst en Kenny de Ketele. En wij doen goed mee."

 

Op zaterdag in de koppelkoers ging Wesley Kreder onderuit. "Bovenin reed er iemand te zacht (Dylan van Zijl red.) en die gleed weg en kwam naar beneden. Ik zat zelf vlak voor de aflossing en er was geen ontwijken aan. Gelukkig alleen wat brandwonden van het scheuren over het hout." De Belgen Jasper de Buyst en Kenny de Ketele schudde zaterdagavond geweldig aan de boom. Uiteindelijk stonden ze 2 of meer ronden voor op de concurrentie. In de ploegkoers veroorzaakte de Belgen een waar slagveld. Omdat er ook een aantal renners ziek waren of om andere redenen geneutraliseerd moesten er tijdelijk nieuwe koppels worden gevormd. Zo moest Wim Stroetinga met de Deen Morkov in de baan omdat hun eigen koppelgenoten Yoeri Havik en Alex Rasmussen niet in staat waren om de wedstrijd te rijden. Ook Melvin Boskamp moest verstek laten gaan en liep het koppel Markus / Boskamp grote achterstand op. De Buyst / De Ketele pakte een winstronden in de koppelkoers en overschreden de 100 puntengrens waardoor ze nog een bonusronde kregen.

Natuurlijk wilde we met Wesley wel weer een paar dilemma's bespreken. En we hadden het u belooft de eerste was 'Zevenhuizen of Rozenburg'. "In Zevenhuizen woont mijn hele familie en die zijn erg belangrijk voor me." We wilde Wesley nog een beetje aan het twijfelen brengen maar daarvoor woont de sympathieke wielrenner te kort in ons dorp. Op de vraag de baan of de weg konden we eigenlijk zelf het antwoord geven. Natuurlijk kiest Wesley Kreder voor de weg, daar liggen zijn doelen en zoals hij zelf vertelde "Dat past beter bij mij." Omdat we deze zelf konden invullen en de oplettende lezer van sportenrozenburg ongetwijfeld ook wilde nog wel weten wat hij liever in de wegwedstrijd heeft, een lange ontsnapping of een massa sprint? Wesley is een man van de lange ontsnappingen die het kopwerk niet schuwt. Op foto's van trainingen zien we Wesley meestal op kop rijden, een coureur die soms smijt met zijn krachten. Is een echte massaspurt niet zijn ding is een sprint met een kleinere groep zeker iets wat hij wil en kan.

Stand na drie dagen

Pl.

Koppel / team

rnd

pnt

1

Jasper de Buyst - Kenny de Ketele

0

143

2

Michael Morkov - Alex Rasmussen

1

153

3

Iljo Keisse - Nikki Terpstra

1

126

4

David Muntaner - Albert Torres

1

121

5

Wim Stroetinga - Yoeri Havik

3

54

6

Leif Lampater - Nico Hesslich

3

51

7

Michel Kreder - Raymond Kreder

5

66

8

Thomas Boudat - Vivian Brisse

6

69

9

Wesley Kreder - Jesper Asselman

6

48

10

Andreas Muller - Andreas Graf

6

3

11

Didier Caspers - Dylan van Zijl

7

12

12

Andre Looij - Ivar Slik

9

30

13

Michel Vingerling - Yondi Smidt

14

18

14

Melvin Boskamp - Barry Markus

16

18

De zondag in Ahoy

"Op zondag is er wat meer jeugd op de tribune en er wordt meestal wat rustiger gereden", vertelde Wesley nog. Jasper de Buyst en Kenny de Kelele hebben hun leidende positie behouden maar zagen de concurrentie wel weer dichterbij komen. Voor de wereld kampioenen David Muntaner en Alberto Torres was het zeker niet de iets rustigere middag waar Wesley over sprak. De Spanjaarden wonnen de koppelkoers en de punten koers en staan op één ronde van de leiders. Net als de Denen Morkov / Rasmussen en de titelverdedigers Iljo Keisse met Niki Terpstra. Het zal er nog heet aan toe gaan en de renners zullen het Siberisch hout laten schroeien in de Rotterdamse zesdaagse. En de winnaars staan niet vast al zijn de Belgen beren sterk aan het koersen en Wesley Kreder kan ze in de ogen kijken en hij kan zien over er nog een tandje bij kan. Wesley Kreder staat samen met zijn koppelgenoot Jesper Asselman op een fraaie 9e plaats. Wie weet kan Wesley nog een plaatsje opschuiven en dan vasthouden tot de finale. Het zou dan zijn beste notering op een zesdaagse worden. We blijven het volgen.

 

 

 

Foto: nog een paar minuten en dan weer op de fiets.

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 12th. .