Wesley Kreder is in de tweede etappe van de van de ZLM Toer 2015 van plaats 129 opgeklommen naar plaats 35. Even dreigde het nog mis te gaan toen Wesley materiaalpech kreeg en alles uit de kast moest halen om weer terug in de kopgroep te komen. "Gelukkig had ik nog 10 kilometer tot aan de finish om een beetje te hestellen van die inspanning", vertelde Wesley. "Maar er komen nog drie mooie dagen, de vorm is goed om me te laten zien."

Na de Baloise Belgium Tour stond Wesley Kreder nog aan de start van Het Open Haags Kampioenschap Derny voor Professionals. Een wedstrijd bij HKS Tiras, de vereniging waar Wesley Kreder lid is, over 60 km achter de derny in het Statenkwartier in Den Haag. Wesley werd 3e achter winnaar Raymond Kreder en op de 2e plaats Jesper Asselman. Aan de start stonden 10 Roompot coureurs. Ook in de Ronde van Limburg (in België) stond Wesley aan de start. In de wedstrijd rond Tongeren in het Vlaamse en Waalse heuvelenland werd teammaatje Jesper Asselman 4e en was erg dicht bij een podium plaats. Voor Wesley een wedstrijd in dienst van de ploeg. Hij eindigde op plaats 59 met 20 seconde achterstand op winnaar de Belg Bjorn Leukemans.

29th Ster ZLM Toer GP Jan van Heeswijk

Maar nu staat alles in het teken van de ZLM Tour. De meerdaagse wedstrijd is eigenlijk ontstaan en opgericht door de Wielervriendenkring Henk Mutsaars. Van een eendaagse wedstrijd groeide de wedstrijd uit tot wat het nu is met vele naamswisselingen. Ooit werd de wedstrijd vernoemd naar hoofdsponsor Teleflex en later de Ster der Beloften en later weer Ster Elektratoer van hoofdsponsor Jan van Heeswijk. Die naam is nog steeds als een hommage aan de 2010 overleden Jan van Heeswijk verbonden aan de wedstrijd. 'Vanaf het allereerste moment was Jan van Heeswijk betrokken bij de wielerwedstrijd. Jan is dan ook in heel bijzondere mate betrokken en bepalend geweest bij- en voor de ontwikkeling van ons wielerevenement in de afgelopen bijna 25 jaren. De Ster ZLM Toer was als het ware ‘een stukje Jan van Heeswijk’ en zeker ook andersom' lezen we op de site van de ZLM Tour. Nu is de hoofdsponsor ZLM verzekeringen.

Zelfde tijd als de winnaar

"De proloog was in Goes gewoon te slecht", vertelde Wesley na de 2e etappe waar hij er wel weer stond. De proloog is zeker niet een wedstrijd waar we Wesley Kreder voorin mogen verwachten. Wesley Kreder is meer een man van stoempen, sjorren en sleuren en voor de ploeg vaak erg belangrijk zeker als de kaart van de sprinters wordt getrokken bij Roompot Oranje Peloton. De proloog werd gewonnen door de Duitser Roger Kluge en was de renner van Lotto Soudal de eerste gele trui drager van de ZLM Tour 2015. In de tweede etappe moest er één worden voor de sprinters maar de harde wind zorgde er voor dat het peloton in drie stukken uiteen viel. Wesley Kreder zat in de eerste groep en daar leek het nog even mis te gaan. Materiaalpech in de laatste 15 kilometer. Wesley haalde alles uit de kast en kwam terug in de kopgroep waar sprinter en neefje Raymond Kreder op een prachtige 6e plaats over de finish kwam. Wesley werd 12e en klom in het eindklassement van de 129e naar de 35e plaats. Vandaag, 19 juni, de etappe Buchten - Buchten van 190.5 kilometer. "Ga er toch vanuit dat de vorm goed genoeg is om me te laten zien, zal ook wel keer mogen denk ik." Na twee dagen staat Wesley Kreder op plaats 35 in het algemeen klassement met een achterstand op de Gele Trui van 46 seconde. Brian van Goethem is met 14 seconde achterstand de best geplaatste renner van Roompot Oranje Peloton. Roompot moet de wedstrijd Oranje kleuren en misschien wel met weer een super dag van Wesley Kreder.

Foto's: Met dank aan Wesley Kreder.