Als je als 12 jarig meisje al de Z2 klasse van de dressuursport hebt bereikt moet je een uitzonderlijk talent hebben en een onuitsprekelijke liefde voor de paardensport. Maar alleen talent en liefde voor de sport is niet genoeg er moet ook veel en keihard worden getraind om uiteindelijk een hechte combinatie te worden met je paard. Met pony Nikki is dat al aardig gelukt en komt Ezra Boer uit in de klasse Z2. Maar ook met haar paard Zoè is de Rozenburgse amazone op weg naar de top.

Ezra heeft al veel prijzen gewonnen en recent nog met haar paard Zoè nog kringkampioen geworden. Toen Ezra 7 jaar oud was kreeg ze haar eerste pony Centje. Centje was erg ondeugend vertelde Ezra en daar begint het verhaal van Ezra Boer. We gaan haar op sportenrozenburg volgen en laten Ezra eerst zelf aan het woord.

Centje was mijn eerste pony

"Toen ik 7 jaar was kreeg ik mijn eerste pony Brooch.  Ik wilde graag met Brooch gaan springen maar ze deed niet veel. Een half jaartje later toen was ik 8 jaar kreeg ik mijn 2e pony Centje, een B pony. Centje was erg ondeugend. Ik lag er meer naast dan dat ik er op zat. Maar daardoor heb ik wel leren rijden. Met Centje ben ik in alle klassen kring- en regiokampioen geworden en 5e op het NK", vertelde Ezra. Maar voor Centje werd Ezra snel te groot en kreeg Ezra een andere pony. " Toen ik 10 jaar was kreeg ik Nikki, een D pony. Een super brave pony  waar ik heel veel van geleerd heb. Binnen anderhalf jaar ben ik met Nikki naar het hoogste niveau gereden, Z2. Ook heb ik met Nikki in veel klassen de kring- en regiokampioenschappen gewonnen."

We wilde Zoè graag houden

Naast de pony Nikki rijdt Ezra Boer ook op haar paard Zoè. Dat is best uitzonderlijk, omdat een dergelijke combinatie voor een twaalfjarige moeilijk is maar daar is bij Ezra niet veel van te merken. Ezra heeft ook met Zoè al een kringkampioenschap behaald. Een top amazone waar de absolute top van de Rozenburgse nog lang niet in zicht is. " Mijn zus Nadia stopte met paardrijden. Omdat Zoè een heel lief en goed paard is wilde wij haar niet verkopen. En ben ik het gaan proberen met Zoè . Ik ben nog maar 12 jaar en dat is nog wel erg  jong om met paarden te rijden. Zoè en ik moeten nog wel een combinatie worden. Maar ook met Zoè ben ik nu kringkampioen geworden en ga ik 9 augustus naar de regiokampioenschappen.

Mijn punten waren vandaag (KNHS wedstrijden op de manege van Rozenburg 20-7-2014 red.) goed maar het is te zien dat ik zelf nog heel hard moet trainen. Maar ik heb gelukkig vakantie dus al mij tijd gaat naar de paarden! Zelf ben ik erg fanatiek met paarden ik ben altijd na school gelijk bij de paarden. Al mijn vrije tijd breng ik door bij de paarden en soms is dat wel moeilijk als mijn vriendinnen met me willen afspreken, maar dan heb ik meestal geen tijd. Want ik vind zelf 'mijn paarden staan op nummer 1' en dat wil ik ook zo houden. Mijn paarden zijn belangrijk voor me en ik wil er steeds verder mee komen."   

 


Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 18th. .