Voor deze kampioenschappen had Ezra Boer een aantal keren zonder winstpunten aan wedstrijden meegedaan. Ze had een doel om met haar paard Zoe mee te doen aan de regiokampioenschappen in de L2 klasse. En afgelopen zondag stond ze aan de start van die wedstrijd. Het gaat allemaal super snel met Ezra en haar paard Zoe. Met haar pony Nikki rijdt Ezra al in de hoogste klasse en met haar paard Zoe lijkt het op korte termijn dezelfde kant op te gaan.

Samen met haar ouders en trainsters had ze voor deze kampioenschappen al een beetje de rem er op gezet door langer in de L2 te blijven rijden, maar die remmen gaan nu weer helemaal los. Inzet afgelopen zondag in Zwijndrecht was een startplaats voor het NK later dit jaar. Daarvoor moest ze bij de eerste vier eindigen.

Een prachtige 6e plaats

Misschien had Ezra toch in haar achterhoofd de deelname aan het NK. Maar toen we haar voor de regiokampioenschappen spraken, vertelde ze dat het deelnemersveld erg sterk was met de beste 24 deelnemers uit de regio. Geen eenvoudige opgaaf voor de jonge amazone uit Rozenburg. "Ik moest pas na 5 uur starten dus konden we alles rustig aan doen en vooral alles op de zelfde dag", vertelde Ezra Boer over de voorbereiding op het regiokampioenschap. "Met het losrijden ging het erg goed. Zoe was lekker aan het been en het voelde gewoon goed. Ook bij mijn proef had ik het idee dat het lekker ging. Er zat wel een foutje in. Zoe sprong een keertje over in galop, dat kost punten. Ik was super trots op haar en Zoe wilde het echt voor me doen. De juryleden vonden het wat te gehaast, weer eens wat anders. Meestal moet ik wat meer naar voren rijden. De punten vond ik eigenlijk wel wat tegenvallen, 188 en 196. Kennelijk hebben ze dat gehaast rijden zwaar laten meetellen. Ze hebben me op dat punt wel een beetje afgestraft. Natuurlijk jammer dat ik nu niet naar het NK (Nederlands kampioenschap) mag. Het is zeker een gemiste kans. Maar we wilde graag naar de regiokampioenschappen en dat hebben we bereikt. De nummer 1 was zeker de terechte winnaar (Sanne Verzendaal red.). Ik had niet verwacht dat de nummer 4 Demi van Noort, was 3e op de kringkampioenschappen, hoger zou eindigen dan ik. Maar uiteindelijk een mooie 6e plaats en Zoe heeft het goed gedaan, ik ben tevreden. Op naar de M1", besluit Ezra ons gesprek.

Het blijft natuurlijk een jury sport en ook al waren er nu twee onafhankelijke juryleden de verschillen van interpretatie is er zeker. Maar dat hoeft niet altijd een nadeel te zijn. Geen NK voor Ezra Boer en gaat Ezra gaat nu over naar de M1 en wil daar zo snel als mogelijk doorheen. Ook bij de M2 wil ze niet verder blijven hangen, voor welk kampioenschap dan ook. Dus gaat Ezra op jacht naar winstpunten, om met Zoe in de Z1 te kunnen gaan rijden. In zowel de M1 als ook in de M2 moeten dat er minimaal 10 winstpunten zijn en er kunnen maximaal 3 punten per wedstrijd worden behaald. Dus best weer een zware opgaaf voor de Rozenburgse, en de eisen worden strenger en gaat het niveau een stuk omhoog. Ezra straalt vertouwen uit en over 2 weken zal ze met Zoe voor het eerst aan de start staan in de M1, in een wedstrijd die wordt gehouden in Simonshaven.

 

Regiokampioenschappen klasse L2 / paarden

Rang

Ruiter

Paard

Vereniging

prc.

C

H

1

Sanne Verzendaal

Filegra

Oud-Beijerland, RV

71,17

215

212

2

Deveny van der Kraan

Empire

Blesruiters (PSV), LR de

65,83

191

204

3

Lisa Hamerpagt

Flame

Waddesteijnruiters (PSV), RV

65,50

195

198

4

Demi van de Noort

Royal Replay

Oostmoerse Ruiters, RV

65,33

200

192

5

Marlous van 't Laar

Falcon

Jockey Club, RV de

64,83

196

193

6

Ezra Boer

Zoe D

Putsche Ruiters, RV de

64,00

188

196

7

Marieke van Dalen

Four Seasons

Jagers (PSV), LR de

63,67

195

187

8

Babett van Trigt

Legend

Viergangruiters, LR de

63,67

188

194

9

Simone Zonneveld

Enjoy H

Waalzicht, LR

62,67

187

189

10

Linsey Donkers

Enoeska

Voorne-Putten (PSV), RV

62,67

187

189

C: jurylid mevr. J.M. Albers        H: jurylid mevr. N.V. Sanders

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 19th. .