Ezra Boer heeft met haar vereniging Putsche Ruiters meegedaan aan de Rabobank Chio Cup, haar team kon zich niet bij de eerste vijf plaatsen, dus uitgeschakeld voor de finale. Van haar pony Nikki heeft ze afscheid genomen, is verkocht naar België. Haar pony waar ze zo succesvol mee was zal met de nieuwe eigenaar in de L klasse gaan rijden. De combinatie van rijden met haar paard Zoe en pony Nikki, waar ze op het allerhoogste niveau actief was, is niet langer te combineren. Zeker niet nu ook de trainingen bij het Talenten Training Centrum zijn begonnen.

 

Niki en Ezra waren boezemvriendjes

Voor Ezra was pony Nikki, na Centje, haar tweede pony waar ze op ging rijden. Met Nikki behaalde ze grote successen. Werd ze opeens een top amazone op zeer jonge leeftijd. Het aantal prijzen dat ze met Nikki heeft behaald zijn bijna niet te tellen Het moeten zeker meer dan 50 eerste prijzen zijn geweest, in de 3 jaar dat Ezra met Nikki wedstrijden reed. Ze behaalde met haar pony ook brons op het NK en ook door omstandigheden, zoals blessures van haar pony, een aantal NK's misgelopen. Vele kring- en regiokampioenschappen behaalde Ezra Boer met haar Nikki. Maar zeker in de top van de paardensport is het keuzes maken. Met Nikki kon Ezra niet meer verder komen en stond het afscheid al een poosje vast. Een geweldige pony voor de dressuursport hoort in de wedstrijden thuis en werd Nikki verkocht en gaat nu weer met een nieuwe amazone in de L klasse rijden.

Rabobank Chio Cup

Het was alweer voor de dertiende keer dat de Rotterdamsche Manege samen met de Rabobank een dressuurcompetitie voor equipes organiseerde. Een wedstrijd waar verenigingen met vier ruiters/amazones aan mee mogen doen. Van de vier ruiters/amazones moeten er twee minimaal in de M1of M2 klasse rijden en die proeven aflegen en twee in de Z of hogere klasse. Ezra eindigde in haar klasse de Z1, met Zoe, op een gedeelde vierde plaats met een percentage van 70 procent. Voor de Rozenburgse een mooie prestatie maar haar team kwam niet door de halve finale. De Putsche Ruiters eindigde op de zevende plaats. Voor een finale plaats moesten de Putsche Ruiters bij de eerste vijf eindigen.

Talenten Trainings Centrum Zuid-Holland

De Rotterdamsche Manege richtte het KNHS Talenten Trainings Centrum (TTC) Zuid-Holland op om jonge talentvolle ruiters en amazones tussen de 12 en 21 te scouten, begeleiden en te verbeteren. Inmiddels heeft Ezra daar haar eerste trainingen, van Barbara Koot, gehad. Op het terrein van het CHIO in het Kralingse bos worden de trainingen gehouden. Een prachtige ervaring voor de 13 jarige Rozenburgse die nu werkelijk met de top van Zuid-Holland traint. Voor de talenten is een programma samengesteld waarbij ook ander zaken aan de orde komen zoals mental coaching, fitheid van het paard, doping in de sport en het omgaan met de (social)media aan de orde komen. De eerste resultaten zijn al zichtbaar, er zijn zeker ook nog verbeterpunten waar Ezra aan gaat werken met haar vaste trainsters Jolanda de Hoop en Micha Koot.

Kring Zuidwest

De eerste selectiewedstrijden van Kring Zuidwest waren afgelopen weekend, 30 en 31 mei. In Stad aan het Haringvliet kwam Ezra, met Zoe, uit in de Z1 klasse. Ezra eindigde twee keer op de vierde plaats met 223 en 224 punten. Weer een geweldige prestatie voor Ezra die nu in een klasse rijd waar je geen dertienjarige tegen komt. Ook al is Ezra erg druk en moet natuurlijk ook nog naar school heeft ze toch nog tijd gevonden om met Gina, een pony die nog maar net een ruim jaar onder het zadel is, te trainen. Ezra doet dit voor de eigenaar Caroline Whitney en komt met Gina uit in de L1 klasse. Het rijden met Gina gaat steeds beter en ook daar rijdt Ezra inmiddels succesvol wedstrijden mee. Voor Ezra een kans om veel te leren, Gina is niet de makkelijkste pony. Maar het afgelopen weekend wel weer, bijna gewoon, vier winstpunten behaald en twee eerste plaatsen. Voor Ezra drukke maar hele leuke tijden. De Rozenburgse wordt nog steeds beter en waar haar top ligt is nog niet te voorzien. Voor een dertienjarige rijdend in de Z1 klasse bij de paarden en in de groep van TTC Zuid-Holland heeft ze al heel veel bereikt. Zondag 7 juni rijdt ze een wedstrijd in Rozenburg op de manege op het Landtongpark. Paardensportliefhebbers mogen dat zeker niet missen.  

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .