Het seizoen is ook voor Rozenburg zwemster Maaike de Waard weer begonnen. Eind augustus waren de eerste trainingen in Eindhoven. De eerste wedstrijd van dit seizoen was het Nederlands Kampioenschap estafette zwemmen voor clubteams. Met haar vereniging PSV werd Maaike Nederlands kampioen bij de dames senioren. Maaike startte op 3 onderdelen en haar (tussen)tijden waren goed en een motivatie om er ook dit seizoen weer keihard tegenaan te gaan.

 

“Met PSV zijn we Nederlands Kampioen geworden”, vertelde Maaike. “Als club een mooi resultaat mijn tussentijden waren wel goed en dat al zo vroeg in het seizoen. De trainingsopbouw is dit jaar een beetje anders. We gaan meer op de korte afstand trainen. Meer sprint, snelheid en kracht. Dat heeft vooral te maken met de 25 meter baden, daar heb je meer snelheid nodig. Maar de lange baan blijft zeker ook een aandachtspunt. Ook de 100 meternummers mogen we zeker niet verwaarlozen. Mijn doelen liggen dit seizoen bij het Wereld Kampioenschap korte baan en het Wereld Kampioenschap lange baan. Ik zwem over 2 weken een korte baan wedstrijd in Aachen(Duitsland) en daarna het NK kb in Hoofddorp, dit zijn ook beide een kwalificatiemoment voor de WK korte baan. Op de NK probeer in te pieken en dus op mijn best te zijn.”

De komende periode 2 grotere toernooien voor Maaike de Waard. Op 22 en 23 oktober Aken (korte baan) en op 4,5 en 6 november het NK korte Baan Hoofddorp (25 meter bad). Tijdens de wedstrijden in Aken en Hoofddorp kan Maaike zich kwalificeren voor het WK van 6 t/m 11 december in Canada. De limieten zijn scherp en het wordt een hele klus om die te halen voor de Rozenburgse topzwemster. Maaike zal inzetten op de rugslag en als het programma het toelaat ook de 50 meter vlinderslag.

 

 

Slag

PR Maaike

Limiet

50 rug

27.15 (2014)

26.35

100 rug

58.81 (2015)

57.64

50 vlinder

26.41 (2014)

25.35

 In de zomer van volgend jaar is in Budapest het WK lange baan. Kwalificeren kan daarvoor op de Swimcup Amsterdam in december en Swimcup Eindhoven in april 2017. Die limieten zijn nog niet bekend. Daarover later meer op deze site. Voorlopig is het trainen, trainen en nog eens trainen. Er liggen een paar mooie uitdagingen voor Maaike de Waard. Het eerste meetmoment is 22 oktober in Aken.