De SwimCup wedstrijden in Den Haag en Eindhoven liggen alweer een paar weekjes achter ons. Wedstrijden waar Maaike de Waard haar ticket en definitieve deelname aan het WK in Gwangju Zuid-Korea op de 50 meter rugslag verdiende. Of de Rozenburgse op nog meer afstanden mag starten Zuid-Korea staat in nog niet vast. Maaike is nu op trainingskamp in Malaga en vond ze, zoals altijd, de tijd om ons verder op de hoogte te houden van ‘The Road to Gwangju’.

“Ik heb na de Swimcups een weekje vakantie gehad en ben eind april weer begonnen met de trainingen, gericht op het WK”, begint Maaike haar verhaal vanuit Malaga. “Afgelopen zondag zijn we met de WK-ploeg, vertrokken naar Malaga voor een trainingskamp tot en met 18 mei. De eerste week met trainingen in een 50m buitenbad (in het zonnetje) heb ik al weer bijna achter de rug en we zijn weer aan de slag met de 100m rug, maar ook de 50m wordt natuurlijk goed bijgehouden”, vertelde de sprintster pur sang om duidelijk te maken dat ze op dit nummer bij de besten behoort en die positie niet wil verliezen.
“Na dit trainingskamp trainen we 3 weken in Eindhoven en vertrekken dan op 16 juni voor een zwemwedstrijd in Chartres (Frankrijk, red.) op 18 en 19 juni. Daarna gaan we door naar Rome (Sette Colli, buitenbad) voor een wedstrijd van 21 t/m 23 juni op deze wedstrijden ga ik de 100 rug, 50 rug en 50 vlinder zwemmen. Daarna gaan we weer naar Eindhoven en vertrekken dan met de WK-ploeg op 29 juni naar Chiba in Japan. Hier gaan we dan 2 weken wennen aan de tijdzone (is hetzelfde als in Zuid-Korea) en natuurlijk ook nog trainen”, met een dikke knipoog (die we niet kunnen zien maar er zeker wel is). Ook al lijken het mooie vakantiereisjes wordt er keihard getraind en gaat het soms maar over honderdste van een seconde.

“Vanuit Japan vliegen we dan 16 juli door naar Gwangju, om daar nog een weekje wat rustiger te trainen en wennen aan alles, waarna op 21 juli het WK gaat beginnen.
Belangrijke data voor mij zijn dan:
* Maandag 22 juli : optie 100 rug
* Woensdag 24 juli : 50 rug
* Vrijdag 26 juli: optie 50 vlinderslag
De 50 rug mag ik zeker zwemmen, daarvoor heb ik mij gekwalificeerd, de andere 2 nummers (100 rug en 50 vlinder) is nog even afwachten, maar ik hoop daar ook te mogen starten! dat weten we na de 2e kwalificatie periode. Dat was het even…het word ieder geval een spannende, drukke en hopelijk een leuke zomer.”

Natuurlijk afsluitend met de groetjes vooral haar fans en de bezoekers van de site sportenrozenburg.nl

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 18th. .