In deze moeilijke tijden, ook voor topsportsters Maaike de Waard, was er een geweldige verrassing voor Maaike van haar sponsor QUALM. Afgelopen zaterdag kreeg zij naast de bloemen de sleutels van een prachtige auto overhandigd van directeur Eric Mulders. Een waardering van de sponsor voor de prachtige prestaties van zwemster Maaike de Waard en het behalen van de limieten voor deelname aan de Olympische Spelen van Tokio. Naast dit prachtige gebaar van de sponsor heeft Maaike zeker ook oog voor al die sporters die nu is deze pandemie niet kunnen trainen en wedstrijden zwemmen.

 

Een auto met je eigen afbeelding, hoe gaaf is dat? “Super gaaf! We hadden het er in het verleden wel eens over gehad, maar toen in december meneer Mulders met het voorstel kwam vond ik dat natuurlijk geweldig. Een auto met een prachtige afbeelding. Als ik in de auto rijd heb ik niet door dat er een prachtige sticker op zit, maar ik zie het wel aan anderen, dat ze naar de auto kijken.” In coronatijd hoef je niet meer met het openbaarvervoer. “Het is zeker heel fijn in deze coronatijd. Ik had met mijn ouders in maart al afgesproken dat ik niet meer met het openbaar vervoer zou reizen zolang corona aanwezig is. In het openbaarvervoer kom je toch veel mensen tegen en liggen besmettingen op de loer. Dit scheelt nu ook veel reistijd voor mijn ouders.” Uiteindelijk is de auto ook een waardering van de firma QUALM voor het behalen van de limieten voor de Olympische Spelen in Tokio. Volg je het nieuws over het wel of niet doorgaan van de Spelen? “Het nieuws over de Olympische Spelen volg ik een beetje. Maar niet heel erg. Op dit moment kan ik er niets aan veranderen. Het enige wat ik nu kan doen, is super hard trainen, om in de zomer een hele mooie prestatie neer te gaan zetten!“

Voor Maaike is het nu vooral trainen, trainen en nog eens trainen. Ook staan er op de agenda trainingskampen. Top zwemsters als Maaike de Waard mogen dan nog wel trainen in het zwembad, maar de Rozenburgse is ook begaand met al diegenen die op dit moment niet kunnen trainen of baantjes zwemmen. “Voor de zwemmende / sportende mensen die nu nog even niet in hun vertrouwde omgeving kunnen trainen zou ik willen zeggen: Zorg dat je lekker blijft bewegen, een klein beetje fit blijft. Dat kan met van alles! Ga bijvoorbeeld lopend boodschappen doen, of ga een lekker stukje fietsen (als het weer het toelaat). Dan ben je, als je eindelijk weer heerlijk mag trainen, sneller op het oude niveau.”

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 28th. .