Het seizoen voor de triatleten zit er een beetje op. Als we goed naar Robert de Korte luisteren de periode waar de spanning een beetje van de boog kan maar wat is bij Robert de Korte een beetje. Hij zal dit jaar nog starten in Spijkenisse, 5 km. En ook de bruggenloop in Rotterdam, begin december, staat nog op het programma. Het was na een wedstrijd van voetbalvereniging Rozenburg, waar Robert met me meereed terug naar Rozenburg en hij enthousiast vertelde over zijn droom. Ik heb ademloos naar Robert geluisterd, dat wel, maar soms wel eens gedacht, jajajajaja misschien moet je gewoon blijven voetballen.

Maar Robert ging zijn droom achterna en het is nu eigenlijk het tweede seizoen waar Robert aan wedstrijden als triatleet deelneemt. Het is allang geen proberen meer en kijken waar de grenzen liggen. Strakke trainingsschema's en een trainer die Robert helpt zijn doelen te bereiken. Afgelopen zaterdag stond hij weer onder de lat bij zijn voetbalcluppie. Reden genoeg om eens te vragen hoe het nu verder gaat, voetballen of de triatlon.

Je stond weer in het doel van Rozenburg?

"Ja, dat klopt. Ik ben nog altijd lid van de vereniging. Afgelopen vrijdag kreeg ik de brutale vraag of ik bereid was te spelen. Ik heb ergens toch ook een rood/geel hart en wil de club altijd helpen wanneer dit mogelijk is. Dan is het momenteel ook een beetje winterstop in triatlonland. Probeer alles goed bij te houden en zeker het zwemmen te verbeteren. Keepen verleer je niet denk ik! Uiteindelijk werd er wel verloren maar zo heb ik toch dit seizoen mijn minuutjes gemaakt. Ik heb niet de intentie bij het eerste elftal aan te sluiten, heb bewust de keuze gemaakt om volgend jaar alleen de triatlon sport en mijn werk te combineren. Wat dat aan gaat heb ik vorig jaar mijn tijd nog moeten verdelen en zal ik komende seizoen echt de focus op de triatlon leggen."

Wat was de mooiste dag van 2014 als we het over triatlon hebben?

"Elke wedstrijd dag is mooi, het brengt de nodige spanning en geeft je net dat beetje extra. Voor iemand die nog niet zo heel lang in deze tak van sport (Mei 2013 eerste wedstrijd) meedoet zijn er elke keer een hoop leermomenten. Ik heb heel erg genoten van de avonturen buiten Nederland maar ook zeker mijn eerste podiumplekje bij Duin Triatlon en PR op de Marathon staan op het netvlies."


Is het seizoen mee of tegen gevallen?

"De combinatie met voetbal, werk en triatlon sport was soms een beetje teveel van het goede. Wat time-management is het een klein beetje tegengevallen. Je moet altijd 1 van de 3 teleur stellen. Je moet er staan op het veld, op het werk verwachten ze ook het een en ander en het trainingsschema moet eigenlijk het einde van elke week groen kleuren. Je komt jezelf dan een beetje tegen en ook mijn lichaam werkte een paar keertjes niet mee. Verder heb ik wel het gevoel dat er een stijgende lijn in zit! Kijk daarom al heel erg uit naar 2015."

Waren er momenten dat je verder bent gegaan dan het lichaam toe liet?

"Ik heb een paar keer een moment gehad dat ik wat kleine pijntjes had. Je moet bij een lange inspanning eigenlijk gewoon (tegen de) 100% fit zijn om een goede prestatie neer te zetten. Je werkt naar een moment toe, neemt er vrije dagen voor op maar kunt soms niet plannen dat je een misstap maakt of een pijntje op doet. Wat dat aan gaat is voetbal veel blessure gevoeliger omdat je afhankelijk bent van je tegenstander en je enigen handelen terwijl je bij duursport vooral met jezelf te maken hebt."

Kun je uitleggen waarom meerdere mensen aan de triatlon moeten meedoen.

"Als je fan bent van afwisseling, sporten en een stukje competitie dan is triatlon een geweldige sport om je energie in kwijt te kunnen. Heb je geen zin om te lopen, pak je de fiets en zo kun je ook nog uitwijken naar het zwembad. Verder is het goed voor je hele lichaam en een fantastische uitlaat klep voor een lange werkdag. Je bent eigen baas en niet afhankelijk van trainingstijden. In de wedstrijden is het vooral leuk dat iedereen toch altijd wel een sterk en een zwak onderdeel heeft en dit de wedstrijd extra spannend maakt tot aan het einde. Je kunt deelnemen aan de korte afstanden, iets langer of zelfs lang. Voor ieder wat wils."

Wanneer kan de spanning van de boog, bij een triatleet?

"De 'wintermaanden' in de breedste zin van het woord. In augustus/september loopt het een beetje op zijn einde. Je zou als je de mogelijkheden hebt nog wel wat kunnen reizen, maar er moet ook de nodige rust worden gepakt en gewerkt worden aan de zwakkere punten. De intensiviteit is nu wel een beetje uit de trainingen maar achter de schermen wordt er hard gewerkt aan verbetering naar het nieuwe seizoen toe."

We gaan binnenkort ook eens praten met de coach van Robert de Korte, Edo van der Meer. Doelen, trainingsschema's, wedstrijden en hoe een coach uit Sittard in Limburg invloed kan uitoefenen op de prestaties van een Rozenburger. Kortom eens kijken hoe hij over de prestaties van de Rozenburger denkt en hoe hoog de lat wordt gelegd.

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Binnenkort op deze site

* Vince Lissenberg v.v. Rozenburg speelde alle wedstrijden afgelopen seizoen. We gaan met hem in gesprek.

* Marnix Sonneveld, het talent met Rozenburse roots kwam vorig seizoen terug naar West. Heeft hij zijn draai gevonden?

* en wat nog meer over het bureau, voor de camera of onder de pen komt

 

 


 

 

Wednesday the 15th. .