Triatleet Robert de Korte zal op 7 december aan de start staan van de 27e editie van de Bruggenloop in Rotterdam. Robert zal zeker niet de enige deelnemer uit Rozenburg zijn. Het totaal aantal deelnemers uit ons dorp is bij ons niet bekend. De inschrijving is inmiddels gesloten en zullen er op 7 december 15000 lopers aan de start staan die allemaal binnen 2 uur terug aan de finish moeten zijn.

 

"Met de Bruggenloop sluit ik het jaar een beetje af", vertelde Robert de Korte. "Misschien nog zo hier en daar een klein loopje in de regio maar dat staat nog niet vast. We gaan ons richten op het jaar 2015 en daar staan alweer een aantal evenementen op de kalender. In januari Israman Eilat in Israel, in maart de Abu Dhabi International triathlon, in april NK Powerman NL, in mei de Ironman 70.3 in Barcelona en in juni de Ironman 70.3 in Luxemburg", deze wedstrijden staan inmiddels vast kijkt Robert met ons alvast naar het volgende half jaar. Een zwaar programma en dat gaat dus alleen over het eerste half jaar van 2015. Natuurlijk zal Robert aan nog wat kleinere wedstrijden aan de start verschijnen, nodig om naar de grote wedstrijden toe te werken. Als je in januari al mee wil doen aan de Israman Eillat is er voor een wat makkelijker trainingsschema rond de feestdagen zeker geen ruimte. Maar nu eerst de Bruggenloop met start en finish bij de Kuip in Rotterdam, de thuisbasis van Feyenoord.

In het parcours van de Bruggenloop zijn 5 bruggen opgenomen waarvan twee grote, De Erasmusbrug en de Van Brienenoordbrug. Verder nog het Varkenoordse viaduct, De Nieuwe Leuvenbrug en de Boerengatbrug. Een mooi parcours waar het publiek weer massaal op af zal komen om de lopers aan te moedigen. Vorig jaar stonden er 25 Rozenburgers aan het vertrek. Robert de Korte was de snelste in een tijd van 58.20. Een tijd die hem een 69 plaats overall opleverde en een 37 plaats in zijn categorie. Hoever Robert dit jaar gaat komen is de vraag maar wij denken dat zijn parcoursrecord van vorig jaar aan flarden wordt gelopen. "Ben net weer hersteld van de ellende aan mijn been opgelopen in Ruegen. Het is altijd lastig, de kou kan ook nog een beetje parten spelen. Maar een betere tijd dan vorig jaar moet toch wel het doel zijn", blijf de topsporter een beetje voorzichtig in de voorspellingen. Binnenkort ook een artikel met de trainer van Robert die afgelopen weekend een 12e plaats behaalde in Arizona op de hele triathlon . Van hem willen we eens weten wat de mogelijkheden van Robert in deze tak van sport zijn. Maar Edo van der Meer is nu nog in Arizona, maar hij zal ons gaan vertellen waar de targets liggen voor Robert in 2015 en misschien wel uitspraken over zijn sterke en zwakke punten.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 28th. .