Na het succes van afgelopen weekend in Amsterdam waar Robert de Korte met zijn team van Edo Sports promoveerde naar de 2e divisie van de triathloncompetitie zit het seizoen er wel een beetje op voor de Rozenburger. Na 4 halve triathlons, Israel, Barcelona, Luxemburg en Vichy in Frankrijk gaat de stekker er even uit. Niet dat het nu stilzitten wordt voor Robert de Korte maar zoals hij ons vertelde 'iets met de boog .... en niet altijd gespannen'. Het lijf heeft rust nodig, en de rest van het jaar alles mag en niets moet.

 

Snelste individueel bij de laatste wedstrijd in Amsterdam!

Het team van Edo Sports volgend seizoen dus naar de 2e divisie. Het was een competitie over 5 wedstrijden. Robert stond bij alle 5 aan de start voor Edo Sports. Teamwedstrijd Arnhem, kwart Weert, achtste Oss, Olympisch in Spijkenisse en relay in Amsterdam. De eerste drie wedstrijden waren overwinningen voor Edo Sports, waarvan die in Oss ex aequo met de grootste concurrent voor de titel De Bollenstreek. Na de drie overwinningen volgde er een 3e plaats in Spijkenisse en ook afgelopen weekend in Amsterdam was er een 3e plaats voor Edo Sports. In Amsterdam een estafette met 4 atleten voor Robert de Korte een nieuwe discipline. "De estafette was een spektakel", vertelde Robert. Ik mocht starten en kwam verrassend ver voor in het veld uit het water en ging na een snelle wissel als vierde de fiets op. Met in mijn vizier de eerste 3, was er weinig motivatie voor nodig om mezelf snel vooraan te melden. 5 km is dan erg kort en alles zat nog dicht bij elkaar. Ik liep een hele sterke kilometer waar ik bijna 25 seconde pakte en zo mijn teammaat als eerste wegschoot, en zat na 17 minuten de laatste triathlon van het seizoen er voor mij op. Het lijkt erop dat ik ook prima meekan "in het rood" De rest was aan de andere van het team, Emiel Pieterse, Franco Bitoni en Albert Timmers. Niet alles liep bij iedereen vlekkeloos maar met een derde plek was het kampioenschap veilig." In Amsterdam was Robert de Korte de snelste individuele atleet, een ongekende prestatie van de Rozenburger. Robert staat te boek als een man van de langere afstanden maar heeft nu ook bewezen op de sprintnummers in de triathlon zijn mannetje te staan. "Volgend jaar tweede divisie, als het aan mij ligt gaan we weer meedoen voor de podiumplaatsen!", kijkt de sportman pur sang alvast een beetje naar het volgende seizoen.  

Wat ga je nog doen in 2015?

"Ja eigenlijk al wat eerder met Edo (van der Meer de coach van Robert de Korte red.) zitten brainstormen over nog mogelijke wedstrijden. Maar het seizoen is lang geweest, na 4 halve triathlons (Israël, Barcelona, Luxemburg, Vichy) is de koek wel beetje op. Even de stekker eruit, zal hier en daar nog een klein loopje of tijdritje doen. Waar het vooral om de funfactor gaat. We gaan nog met de jeugd op kamp als we genoeg animo hebben. Ik ga zeker niet stilzitten, maar even niet op scherp. Voor dit jaar is het wel een beetje klaar. Lijf heeft rust nodig en de Mojo is een beetje op. Even tijd voor sport en niet voor trainen, beetje kracht training en zwemles in de wintermaanden. Misschien trap ik zelfs nog tegen een balletje aan... Onder het kopje "niks moet alles mag" Paar kleine wedstrijdjes, waaronder de offroad runbikerun in Pijnacker. Met Mike (Boer red.) als fietser moeten we daar toch hoge ogen kunnen gooien."

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 28th. .