"Het jaar 2015 achter ons latend kijken we vooruit naar een nieuw sportjaar. In de winterperiode ben ik zelf vooral druk geweest met zwemmen en lopen. En uiteraard de voorbereidingen op de Israman in Eilat. Deze wedstrijd zo vroeg in het jaar zorgt er toch voor dat je in de wintermaanden aan het trainen blijft. In de laatste maanden van het jaar heb ik eigenlijk vrij weinig gedaan. Het was even tijd om wat dingen in te halen.

Zo heb ik weer wat tijd gemaakt om tegen een voetbal te schoppen, kerstballen toernooi, kroeg, familie (kerst), kerstcross, heb ik voor het eerst ook een lange trail gelopen (Beartrail, 57km), verder was er ook weer een EdoSports kamp met de triathlon kids op de Veluwe.                                                                                                               

Ondanks dat dit een tijd is voor rust, is het ook een tijd om je voor te gaan bereiden op het nieuwe seizoen. Ook is het een tijd om aan de zwakkere punten te werken. Zo heb ik mezelf aangesloten bij ZV Kempvis in Spijkenisse, deze zwemlessen wil ik eigenlijk het komende jaar blijven volgen. Naast dat ik voor mijzelf duurmeters maak, zorgen deze lessen voor een beter watergevoel en door tips en aanwijzingen van de kant merk ik dat ik met het zwemmen nog steeds stappen voorwaarts maak. Ik heb zelfs mijn eerste zwemwedstrijd al gezwommen tijdens de clubkampioenschappen!

Tevens heb ik weer deelgenomen aan wat wedstrijdloopjes van het “Van Buuren loopcircuit” dat zich hier in de regio afspeelt. Het lopen tussen de “hardlopers” (zij die zich vooral op het lopen toeleggen) zorgt ervoor dat je wat wedstrijdhardheid op doet.

Hoewel het triathlon seizoen eigenlijk pas echt start in april/mei. Bereiden we ons nu al voor op de reis naar het meest zuidelijkste puntje van Israël. Met een select gezelschap toppers: Evert & Diederik Scheltinga (Team4Talent), Edo van der Meer & Bart Candel (Canyon Fusion). Staan we 29 januari aan de start. Alleen Bart zal zich wagen aan de hele afstand. De wedstrijd is niet echt een hoofddoel voor dit jaar, maar meer een korte break in de wintermaanden. Even de zon opzoeken en doen wat we leuk vinden. Al zal er natuurlijk wel gestreden gaan worden voor het hoogst haalbare op het zware parcours in de zandbak van Israël.

Hoe ziet 2016 er verder uit.

Inmiddels in de legpuzzel al grotendeels compleet. Ter voorbereiding van het seizoen zal er waarschijnlijk nog een trainingskamp komen in maart/april. Maar hier worden de hersens nog even over gekraakt. De bedoeling is om wat meer wedstrijdjes op Nederlands grondgebied te doen. Vooral om mezelf te kunnen meten met de snelle Nederlanders en zo een boel ervaring op te doen.

De belangrijkste wedstrijden van 2016 zijn, allereerst wedstrijden in de 2e divisie. Door de promotie van vorig jaar staan de volgende wedstrijden gepland:

EDO Sports 2e divisie (Arnhem – Weert – Oud-Gastel – Leiderdorp – Apeldoorn)

De coach zal uiteindelijk bepalen wie er worden opgesteld.

 

De andere hoofddoelen - inschrijvingen zijn de deur uit voor:

Israman 113 Eilat

Bilzen 111 (1km zwemmen, 100km bike, 10km run)

NK Duathlon (Lange afstand 10-60-10)

IM 70.3 Jonkoping

NK Halve triathlon (Klazienaveen)

Half Challenge Almere

De eerste triathlon van 2016 staat dus gepland voor over 2 weken. De fiets is weer bij Leeuwen2Wielers en wordt voorbereid voor de eerste krachtmeting. Kijken of we alle leermomenten van 2015 mee kunnen nemen, alle trainingen in de kou en regen zijn vruchten af gaan werpen en op die manier mijzelf zo ver mogelijk voorin kan melden.

Ik heb er zin in!"

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 28th. .