Barendrecht - Rozenburg 2-0

Uiteindelijk een uitslag waar beide partijen vrede mee konden hebben. Barendrecht, als topklasser, een rondje verder en Rozenburg hield de schade beperkt. Coach Rob Vuik kon tegen Barendrecht niet beschikken over Erik Don, Jordie de Groot, Gene Overkleeft en Stefan van Asperen.

Vuik gaf, bij afwezigheid van De Groot en Overkleeft, de voorkeur aan Vince Lissenberg in het centrum van de verdediging. Al vroeg in de wedstrijd kwam Barendrecht aan de leiding. "Mooi doelpunt. De bal werd teruggelegd naar de rand van de zestien en via de binnenkant van de paal en lat snoeihard in de kruising geschoten (Bas Mourits red.)"vertelde Jordie de Groot. Na een minuut of 18 stond de 2-0 op het scorebord en leek het een 'Walkover' te worden voor de topklasser die op dit moment op een tiende plaats in de zaterdag topklasse staat. Weer was de doelpuntenmaker Bas Mourits. "Zover kwam het niet", vertelde Jordie de Groot ons na de wedstrijd. "In de eerste helft kregen we zelfs wat kansjes. Nog voor het half uur was het Renaldo van Emmerik die tot twee keer toe de keeper op zijn weg vond. En een prima doorgekopte bal van Nick de Bil op Atif (Boujddayn red.) ging maar net over. Atif kreeg ook vlak voor rust nog een kans. Uit de draai was weer de keeper op zijn plaats", was het verhaal van de aanvoeder van Rozenburg die uitvoorzorg (hamstringblessure red.) aan de kant bleef.

De tweede helft kwam Rozenburg er niet meer aan te pas en kwam ook nog maar sporadisch over de middenlijn. Coach Vuik had Barry Morais in het veld gebracht voor Jeroen van Balen en mocht Marc Manssens na lange tijd weer eens wat minuten in de hoofdmacht maken ten koste van Rudy Fortes. "Robert de Korte haalde er heel wat uit en ik vond Elroy heel solide spelen", wilde de aanvoerder op een koud sportpark De Bongerd nog wel kwijt. Dennis Vermeer, keeper van Rozenburg A1, mocht de laatste 15 minuten ook nog zijn kunnen tonen tegen de topklasser. Doelpunten vielen er niet meer in de wedstrijd in de tweede ronde van de VoetbalRijnmond Cup, maar moet Rozenburg voor successen in het prestigieuze en grootste toernooi in de regio wachten tot volgend jaar. Barendrecht was te sterk en aan haar stand verplicht een rondje verder te komen en dat was voor de wedstrijd natuurlijk ook wel duidelijk.

Opstelling Rozenbrug: Robert de Korte (75e Dennis Vermeer), Gerson Almeida, Elroy van Seventer, Vince Lissenberg, Rudy Fortes (45e Marc Manssens), Renaldo van Emmerik, Stefan van Es, Yoeri Bak, Jeroen van Balen (45e Barry Morais), Atif Boujddayn en Nick de Bil.