Rozenburg - CWO 3 - 1

Rozenburg weet weer wat winnen is. Afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen het Vlaardingse CWO pakte de ploeg van trainer Rob Vuik de volle broodnodige punten. Vuik had zijn ploeg op veel plaatsen, noodgedwongen door blessures en schorsingen, moeten wijzigen. Nadat de ploeg de eerste kwartier op achterstand was gekomen werden de mouwen opgestroopt en met veel strijd en inzet wist de Rood Gele Brigade de punten op het eigen sportpark West te houden. Verrassend of juist een verdienste voor de ploeg van Vuik?

"Ik ben tevreden op basis van de getoonde inzet", kon trainer Rob Vuik eindelijk weer eens met een overwinning het veld af stappen. "Zeker de jongens die door moesten komen van twee hebben gevochten voor wat ze waard zijn. Blij met de punten. Geeft een goed gevoel naar de volgende weken", vertrok de coach zichtbaar opgelucht naar de kleedkamer.

Rozenburg was op veel plaatsen gewijzigd door schorsingen van Jordie de Groot, Nick de Bil en Stefan van Es. Ook konden Kenan Yilmaz, sluit de komende week weer aan bij de wedstrijdselectie, en Gerzon Almeida wegens blessures niet spelen. Rudy Fortes is, na Atif Boujddayn, de tweede speler die uit de selectie van Rozenburg is gezet en zal naar het zich laat aanzien dit seizoen niet meer voor de Rood Gelen spelen. Rozenburg begon te slap aan de wedstrijd of moest heel erg wennen aan de nieuwe bezetting op het veld, en stond al na zeven minuten op achterstand. Kadri Ta'ha Abdelkader werd helemaal vrij gelaten in de zestien en stond de 0-1 op het scorebord. Even zag het er naar uit dat het een meer dan moeilijk middagje zou worden voor de thuisploeg maar met hard werken kon Rozenburg het tij keren. CWO, de ploeg van trainer Danny Molendijk, had daar niet echt een antwoord op. CWO, misschien wel door onderschatting en door de berichtgevingen van schorsingen en blessures en de stand op de ranglijst, kon niet mee in die strijd en moest gelaten toezien hoe Rozenburg sterker en gevaarlijker werd. In de 17e minuut werd Yoeri Bak de vrije ruimte ingestuurd en kon hij de uitkomende doelman van CWO, Gene Galina Fortes, passeren en de gelijkmaker op het bord zetten. Rozenburg wilde niet vrijwillig naar de slachtbank, zich neerleggen bij de stand op de ranglijst en kreeg steeds meer grip op de gasten uit Vlaardingen. Mooi was het allemaal niet op sportpark West maar in deze fase van de competitie zal het daar bij Rozenburg zeker niet omgaan. Het enige wat telt is het resultaat. En dat resultaat kwam er. Na een dik half uur spelen was het aanvoerder Elroy van Seventer die Rozenburg aan de leiding bracht. Op aangeven van Lennart Quak kon hij de bal binnen de vijfmeter in het doel werken en stond de voorsprong voor Rozenburg op het bord.

In de tweede helft waren de beste kansen voor Rozenburg maar Isa Fakhri, Ronaldo van Emmerik en Yoeri Bak konden de bal niet achter doelman Calina Fortes in het net krijgen. CWO bleef op die manier geloven in een beter resultaat en kreeg daarvoor ook zeker kansen. Stefan van Asperen bleek een betrouwbare sluitpost en hield de gelederen verder gesloten. Alhoewel had de doelman van de thuisploeg in de 86e minuut geluk dat een lobje niet in het arsenaal van spits Kadri voorkwam. In blessuretijd, als Rik Tas als vervanger voor Lennart Quak zijn debuut voor het 'vlaggenschip' van Rozenburg mocht maken, is het Jeroen van Balen die de derde treffer voor zijn rekening neemt. Een bevrijdende treffer voor alles en iedereen met een rood geel hart. De zwaar bevochten punten konden op het conto worden bijgeschreven. Door het verlies van Hellevoetsluis, NSVV en Leonidas en met nog zeven wedstrijden te gaan lijkt er dan toch nog van alles mogelijk onderin de 2e klasse D.

Opstelling Rozenbrug: Stefan van Asperen (doelman), Adam Beker, Gene Overkleeft, Elroy van Seventer, Erik Don, Yoeri Bak, Isa Fakhri, Lester van Kaam, Jeroen van Balen, Renaldo van Emmerik en Lennart Quak (88e minuut Rik Tas).