Wiedrecht - Rozenburg 2 - 3

Rozenburg won de lastige uitwedstrijd tegen Wieldrecht. In de stand op de ranglijst deed de ploeg van trainer Rob Vuik hele goede zaken. Doordat mede degradatiekandidaten Hellevoetsluis, NSVV en Pernis verloren is er weer van alles mogelijk onder de rode streep in de tweede klasse D. De rode lantaarn heeft Rozenburg aan Hellevoetsluis overgedragen en staat nu op de voorlaatste plaats. Ook in de strijd om het kampioenschap is het weer spannend in de tweede klasse D nu Brielle niet langer meer onaantastbaar lijkt en week na week punten verliest. Zoals ook afgelopen zaterdag in Ouderkerk aan de IJssel tegen Spirit waar de thuisploeg met 4-1 won van de koploper.

Rozenburg begon slap aan de wedstrijd en stond binnen het half uur op een 2-0 achterstand. Doelpunten die werden weggegeven en het had het er alle schijn van dat het een verloren middagje zou gaan worden in Dordrecht. Na acht minuten was het Rik van Gohg die voor de thuisploeg de score opende. Door het hobbelige veld werd Rozenburg doelman Stefan van Asperen verrast door een plotseling opstuitende bal en kon het leer in onder controle houden waardoor Van Gohg het eerste doelpunt in zijn schoot geworpen kreeg, 1-0. Ook bij de tweede treffer van Bas Verhoeven was de verdediging van Rozenburg niet alert. Verhoeven stond helemaal vrij in de zestien en op zijn kopbal had Van Asperen geen verweer. "Die eerste twee goals geven we weg", vond ook trainer Rob Vuik na de wedstrijd. "Dan wordt het lastig. Het slechte veld speelde ons zeker ook parten. Maar door veel inzet en karakter hebben we het potje toch uitgehaald", was de coach zeker tevreden over de inzet van zijn team. Nog voor de rust kon Rozenburg de aansluittreffer op het bord zetten. In de 37e minuut kreeg Isa Fahkri de bal wat gelukkig voor zijn voeten en haalde verwoestend uit. Wieldrecht was gedurende de eerste helft de bovenliggende partij maar kon niet voorkomen dat Rozenburg met een paar schaarse uitvallen in de wedstrijd bleef.

Was het eerste doelpunt een gelukkige door het hobbelige veld kreeg Renaldo van Emmerik in de 65e minuut de bal door een stuitertje wat gelukkig voor de voeten en zette Rozenburg naast Wieldrecht. Goed voorbereidend werk was van Yoeri Bak die de mouwen nog eens extra opstropte. En in de 73e minuut was het die zelfde Yoeri Bak die de winnende treffer op het scorebord zette. Op een voorzet van Isa Fahkri haalde Bak in één keer verwoestend uit en konden de punten mee naar Rozenburg. Het had voor de thuisploeg nog erger kunnen worden toen Jeroen van Balen, met nog 10 minuten op de klokken, binnen de zestien onderuit werd gehaald. De goed leidende scheidsrechter Merkestein zag er geen strafschop in.

Opstelling Rozenbrug: Stefan van Asperen (doelman), Adam Beker, Stefan van Es, Elroy van Seventer, Erik Don, Yoeri Bak, Isa Fakhri, Lester van Kaam, Jeroen van Balen, Renaldo van Emmerik en Nick de Bil (82e minuut Lennart Quak).