Rozenburg - Pernis 1 - 4

Aanvoerder Jordie de Groot had afgelopen vrijdag nog hoop en vertelde ons 'it is not over until it's over' en over is het nu voor zijn ploeg v.v. Rozenburg. Met duidelijke cijfers werd er van Pernis verloren, 1-4. Een zwarte bladzijde in de historie van het ooit zo roemruchte Rozenburg. Na drie jaar in de top van de 2e klasse te hebben gespeeld werd het vierde jaar een deceptie voor de plaatselijke voetbal vereniging met degradatie tot gevolg. Er rest nog één wedstrijd als tweedeklasser tegen Strijen, een wedstrijd om des keizers baard en dan is Rozenburg weer derdeklasser.

"Als trainer ben ik nog nooit gedegradeerd", verteld coach Rob Vuik ons na de wedstrijd. "Natuurlijk verlies je niet vandaag het tweedeklasserschap. Dat zat er al een poosje aan te komen. We scoren moeilijk en krijgen de doelpunten te simpel tegen. We hebben te veel punten verspeeld en dan heb je geen recht van spreken. Na de winterstop zag je het al een beetje aankomen. We komen gewoon klasse te kort, dat zijn feiten. Nog één wedstrijd en dan is het over. Heel erg voor de echte Rozenburgers in de ploeg en supporters die hun club gesteund hebben", was Vuik zichtbaar teleurgesteld.

Rozenburg begon goed aan de wedstrijd. Kreeg in het eerste kwartier kansen om de wedstrijd al vroeg een ander aanzien te geven. In de 7e minuut was Jeroen van Balen dicht bij de openingstreffer maar zag zijn vrije trap net over de lat zeilen. Ook Renaldo van Emmerik kreeg een paar kansen en zeker in de 10e minuut een dotje van 300 procent. Op een te kort teruggespeelde bal van Pernis kwam hij alleen voor de keeper en had de hoek voor het uitzoeken. Pernis doelman Jan Willem van Hellemond bleef kijken en kon de bal eigenlijk kinderlijk eenvoudig pakken. Zo kwam de geroutineerde doelman van Pernis ondanks het overwicht van Rozenburg in de eerste helft nooit echt in problemen. Ook Pernis wist niet of nauwelijks kansen te creëren, een echte degradatiepot waar de angst voor een tegen goal groter was dan de drive om te scoren. Pernis kwam in de 34e minuut aan de leiding. Een doelpunt uit het niets maar ook één waar de verdediging van Rozenburg er niet helemaal goed uitzag. Ingemar Olofsson was de maker voor de ploeg van trainer Hans de Rover, en mede degradatiekandidaat Pernis in het zadel geholpen.

Rozenburg kwam goed uit de kleedkamer en al na twee minuten was het Joeri Bak die op aangeven van Jeroen van Balen de gelijkmaker op het bord zette, 1-1. Maar de opleving was van korte duur. Pernis zette de poppetjes weer op de goede plaats en rond het uur besliste de ploeg van Hans de Rover de wedstrijd. In de 58e minuut was het Dennis Knüppe die uit een vrije trap het leer in één keer achter Stefan van Asperen in het doel schoot en in de 62e minuut was het Danny Pinheiro da Graca die de bal, van bijna de zelfde plaats als de vrije trap, met een fraaie krul in het doel schoot, 1-3. Rozenburg geloofde er niet meer in en was de wedstrijd gespeeld. In de 68e minuut werd het ook nog 1-4 voor Pernis door een doelpunt van Ingemar Olofsson en was het definitief over en uit voor Rozenburg. "Wat moet ik er van zeggen", was aanvoerder Jordie de Groot aangeslagen. "Als je 16 keer verlies en 2 keer gelijk speelt heb je geen recht van spreken. Maar we zijn ook niet vandaag gedegradeerd", liep de aanvoerder snel naar de kleedkamer.

Opstelling Rozenbrug: Stefan van Asperen (doelman), Gerzon Almeida, Stefan van Es, Elroy van Seventer, Rudy Fortes, Yoeri Bak, Lester van Kaam, Jordie de Groot, Isa Fakhri (66e min. Kenan Yilmaz), Jeroen van Balen en Renaldo van Emmerik.