Donderdagavond won Excelsior van Rozenburg en op zaterdag was Victoria 04 geen partij voor de ploeg uit Maassluis. Excelsior, die op beide dagen met een combinatie elftal naar sportpark West was gekomen won het toernooi. Excelsior nam daarmee revanche op de nederlaag die vorig seizoen werd geleden in de finale van dat toernooi. Toen werd Rozenburg winnaar van het eigen Ed Euser Toernooi, dat was dit seizoen anders.

Rozenburg moest genoegen nemen met de laatste plaats. Na het verlies van donderdag, tegen Excelsior Maassluis (comb.) kon de ploeg van Rob Vuik zaterdag niet winnen van BVCB uit Bergenschenhoek.

eerste helft

Het zag er in de eerste helft zeker goed uit tegen eersteklasser BVCB. De Rood Gelen leken lering getrokken te hebben uit de wedstrijd van donderdag waar het speelveld al snel te groot werd. Rozenburg oogde fris en zeker opgewassen tegen de eersteklasser. Vooral met Jordie de Groot op 'Tien' en Yoeri Bak was er agressie in het spel en werd er vaak vroeg gestoord op de helft van de tegenstander. Ook de beide vleugelverdedigers, Rudy Fortes en Gerson Almeida, gaan hun draai in het Rood Gele Shirt meer en meer vinden. Elroy van Seventer, in het centum van de verdediging, lijkt voor coach Rob Vuik een zekerheidje en speelde dit keer met Stefan van Es aan zijn zijde de eerste helft. Van Es is dan niet altijd meedogenloos in de duels en komt misschien in de kopduels lengte te kort maar zijn positiespel is uitstekend en heeft veel voetballende oplossingen. Hij doet ons denken aan Erik van de Ridder, oud eerste elftalspeler van Rozenburg en coach van Rozenburg 2, die zeker niet tot de langste en fysieksterke mannen behoorden in zijn tijd maar voetballend en in de positie een ware leider, een bijna onneembare vesting in de verdediging van het toenmalige Rozenburg. Ook de wijze woorden van Johan Cruijff, als je te laat bent voor een bal ben je niet op tijd vertrokken lijken niet aan Van Es voorbij te zijn gegaan. Het zal ons niet verbazen als coach Rob Vuik de competitie in zal gaan met Van Es en Van Seventer als centraal duo. Elroy van Seventer zal dan de fysiek- en kopsterke spitsen in de tweede klasse moeten uitschakelen. Een taak die Van Seventer aan moet kunnen met meer dan 100 wedstrijden in Rozenbrug 1. Jordie de Groot was de maker van het doelpunt en het was bijna een kopie van het doelpunt tegen Delta Sport, jagen, doorgaan en scoren. De aanvoerder lijkt dit seizoen voorbestemd om op het middenveld te gaan spelen. Alhoewel tot nu toe alle trainers waar onder De Groot heeft gespeeld dat wilde maar de aanvoerder bijna alle wedstrijden heeft gespeeld als centraleverdediger.

 

tweede helft

Vijf spelers werden in de rust van de wedstrijd gewisseld en Gene Overkleef, die de eerste helft verdienstelijk op het middenveld acteerde, werd naar de achterste linie gehaald om samen met Elroy van Seventer het centrale duo te vormen. In de tweede helft werd het met alle wisselingen niet beter. Misschien is het zinvol voor trainers maar wij van Sport en Rozenburg beleven weinig plezier aan al die wisselingen en in de meeste gevallen wordt het spel er ook niet beter op en geven een verkeerd beeld van het niveau van de selectie. Die selectie, van Rozenburg, lijkt in de breedte wel wat aan kracht te hebben ingeboet. De sterkte van je ploeg zit op de bank is een voetbalwijsheid die door de zogenaamde kenners nogal een wordt gebezigd. Bij Rozenburg moet daar nog wel wat gebeuren. BVCB wisselde ook veel maar wist toch uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Robert de Korte, die de hele wedstrijd onder de lat stond en dit keer Patrick Grinwis als stand-in op de bank, hield Rozenburg met een paar fraaie redding lang in de race, maar moest toch twee keer capituleren. BVCB werd door de 1-2 winst op Rozenburg derde in het toernooi. Aanstaande week begint voor de meeste ploegen het serieuze werk al zijn er altijd nog trainers die de bekerwedstrijden als een verlening van de voorbereiding zien. In ieder geval is het met het vele wisselen gedaan en zal er langzaam een beeld komen met welke spelers Rob Vuik aan de competitie wil beginnen.

 

Uitslagen zaterdag

Excelsior Maassluis - Victoria 04  3 - 0 (rust 3 - 0) 

Rozenburg - BVCB 1 - 2 (rust 1 - 0)

 

Eindstand:

Excelsior Maassluis

Victoria 04

BVCB

Rozenburg

 

 

DSC_1235
DSC_1238
DSC_1249
DSC_1267
DSC_1282
DSC_1314
DSC_1340
DSC_1361
DSC_1375
DSC_1378
01/10 
start stop bwd fwd

 

 

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 16th. .