OHVV - Rozenburg 4 - 2 (rust 1 - 0)

Als de confrontatie voor de beker met OHVV als een serieuze test moet worden gezien scoorde het Rozenburg van Rob Vuik een onvoldoende. Misschien had de wedstrijd er anders uitgezien als Rozenburg beter met de kansen was omgesprongen. Maar als je de kansen laat liggen en verdedigend zwak opereert is er op de overwinning van OHVV niets af te dingen.

Bij Rozenburg waren Jordie de Groot en Erik Don geschorst en zat Rudy Fortes wel op de bank?, maar kwam niet aan spelen toe. In de eerste helft kon Rozenburg, OHVV nieuwbakken tweedeklasser bij de zondagamateurs, nog wel partij geven en bleef de schade beperkt tot één doelpunt. In de tweede helft bleef die schade niet beperkt en moest Rozenburg doelman Stefan van Asperen nog drie keer naar het net. Bij Rozenburg snakken ze naar een man die ze er ook inschiet. Nick de Bil, was naar de linkerkant verhuisd, Lennart Quak in de spitspositie en Yoeri Bak aan de rechterkant. Yoeri Bak moest vanaf de rechterkant vaak bijspringen op het middenveld (of vanaf het middenveld in de aanvalslinie, beetje zwervende). Met Van Baalen op het middenveld heeft Vuik wel een man met de actie maar de Rozenburger moet het niet hebben van zijn loopvermogen. Als de verdediging dan toch wat naar achteren wordt gedrukt en Gene Overkleef tegen de laatste vier aan speelt ben je de grip op het middenveld regelmatig kwijt. Rozenburg kan met de komst van de balvaste Atif Boujddayn in de aanval de linies wat beter laten aansluiten en misschien wat makkelijker naar voren toe verdedigen. En met de terugkeer van de geschorste Don en De Groot gloort er hoop aan de horizon. Met één zwaluw is het nog geen zomer maar met de eerste spatjes ook geen noodweer.

OHVV scoorde in de 25e minuut de openingstreffer. Rozenburg was wel wat meer in balbezit maar dat leverde niet meer als wat onbenutte kansjes op. In de tweede helft kwamen de doelpunten er dan wel en de meeste aan de kant van OHVV. In de 55e minuut kwam OHVV op 2-0 en mocht Yoeri Bak wat terug doen in de 61e minuut. Wie dacht dat het een wedstrijd zou worden kwam bedrogen uit. Twee minuten na de aansluittreffer van Yoeri Bak had de thuisploeg weer orde op zaken gesteld en de marge weer op twee treffers gebracht. OHVV kwam ook nog op 4-1 en in de slotfase van de wedstrijd was het Lester van Kaam die, voor de statistiek, de eindstand op het bord zette, 4-2.

Aan de overwinning van OHVV viel niets af te dingen. Rozenburg was niet in staat om de thuisploeg de wil op te leggen en ook maar een heel klein beetje aanspraak op de overwinning te maken. Voor trainer Vuik nog werk aan de winkel. Hij zal ongetwijfeld positieve momenten hebben gezien. Voor nieuwbakken tweedeklasser OHVV een mooie opsteker om tegen Rozenburg zo te kunnen starten.

Uitslagen bekerwedstrijden poule 54 (poule Rozenburg) en de tegenstanders in de competitie van Rozenburg