Rozenburg - Stellendam 3-0 (rust 1-0)

Speelde Rozenburg in de eerste wedstrijd in de bekercompetitie een meer dan redelijke wedstrijd, won de ploeg van coach Rob Vuik ook de tweede wedstrijd maar vergat aan het doelgemiddelde te denken en ging het allemaal een stuk stroever. Stellendam was niet voor de slachtbank naar sportpark West gekomen. Oud Rozenburg speler en trainer van Stellendam Leo de Geus had een defensief plan op de mat gelegd. "Ze speelde constant met 10 man achter de bal", was de eerste reactie van aanvoerder Jordie de Groot. "Het leek de Berlijnse muur wel. Wij speelde in een te laag tempo en hadden niet de rust om het kapot te spelen. Dit soort wedstrijden zullen er ook in de competitie komen denk ik en dan zal toch het baltempo omhoog moeten. Dit soort wedstrijden moet je eerder beslissen."

Rozenburg speelde de bal simpel rond. En tot aan het 16 meter gebied van Stellendam mocht dat ook wel van de gasten uit het vissersdorp op Flakkee. Maar in de zestien werd het toch lastiger voor de thuisploeg. Ze konden het gaatje in de muur van de goed gegroepeerd spelen de ploeg van Leo de Geus niet vinden. Spits Lennart Quak had het lastig tegen zoveel verdedigers en ook Yoeri Bak had het vizier niet altijd op scherp staan tegen Stellendam. De taak die Bak uit moet voeren is misschien ook wel een beetje veel, bijspringen op het middenveld, de rechterflank bestrijken en doelpunten maken. Spits Lennart Quak krijgt het vertrouwen van zijn coach en scoort elke wedstrijd en dat is waar je een spits op moet afrekenen. Ook tegen Stellendam wist Lennart Quak het net te vinden en stelde het vertrouwen van zijn coach niet teleur. Erik Don is al zo vroeg in het seizoen in goede doen. Terug op het middenveld, nadat hij vorig seizoen nogal eens de linker verdedigingspositie voor zijn rekening moest nemen, speelde Don een prima wedstrijd tegen Stellendam en is zeker één van de sterhouders van dit Rozenburg. Het was ook Erik Don die het eerste doelpunt voor zijn rekening nam. Uit een hoekschop kopte hij de bal, bijna met een soort lobje, over de keeper. Er stonden 12 minuten op de klokken en verder dan dat ene doelpunt kwam Rozenburg niet. Niet echt een wedstrijd om warm van te worden.

Na de thee probeerde Stellendam de verdedigende stellingen een beetje te verlaten en ontstond er ruimte achter de verdediging. De mannen met een uitstekende pass in de benen in het team van de Rood Gelen maakte daar snel gebruik van en in de 10e minuut van de tweede helft was de wedstrijd gespeeld. Lennart Quak was de maker van de tweede treffer. Na 63 minuten moest Rozenburg doelman Benny van de Meer voor de eerste en ook voor de laatste keer aan de bak. De doelman kwam in een één op één duel als winnaar uit de strijd. Voor de rest van de avond beperkte het werk van de doelman zich op zo hier en daar een terugspeelballetje of voor de Rozenburgse sluitpost simpel en ongevaarlijke acties. Een kwartier voor tijd maakte Yoeri Bak er nog 3-0 van. Stellendam kon geen vuist maken zelfs niet toen Rozenburg slordig en ongeconcentreerd de linies verder uit elkaar liet zakken. Voor Rozenburg Rob Vuik is er nog werk aan de winkel. Zijn ploeg past zich te makkelijk aan de tegenstander aan als het zelf het spel moet maken. Bij ploegen die in een laag tempo spelen speelt dat in de kaart van de tegenstander. Een lichtpuntje voor de Rozenburgers, dat aanpassen deden ze ook tegen veel sterkere tegenstander dan Stellendam zoals vorige week, Nieuwenhoorn of eerder in de voorbereiding tegen eersteklasser Pelikaan.