Hekelingen - Rozenburg 0-5 (rust 0-2)

Het leek al snel een makkelijk middagje te worden voor Rozenburg op het winderige sportpark van Hekelingen aan de Sportpolderweg ergens in 'The Middle of nowhere'. Al binnen 2 minuten had Yoeri Bak het balletje in het netje liggen en stond er 0-1 op het scorebord. De aangever was Lennart Quak. Het werd uiteindelijk 0-5 maar toch was de coach van de Rood Gelen niet tevreden. "Zeker niet, we creëerde wel kansen maar ondanks de 5 doelpunten hadden dat er veel meer kunnen zijn. Dit zal niet genoeg zijn om een ronde verder te komen", had de coach later op de middag gelijk.

Doordat Nieuwenhoorn met 4-1 van Stellendam won waren Nieuwenhoorn en Rozenburg gelijk in punten en gelijk in doelsaldo, plus 8. Maar had Nieuwenhoorn meer doelpunten gemaakt om tot die plus 8 te komen (Nieuwenhoorn 11 voor en 3 tegen / Rozenburg 10 voor en 2 tegen). Als je dat afzet tegen het aantal mogelijkheden die de ploeg van Vuik had tegen Hekelingen en ook in de wedstrijd tegen Stellendam is de ontevredenheid van trainer/coach Rob Vuik begrijpelijk.

Hekelingen was na de snelle goal de weg volledig kwijt ofwel dit Hekelingen is onthutsend slecht. Zeker 95 procent van de tijd speelde de wedstrijd zich af op de helft van de thuisploeg en doelman Benny van der Meer, die de voorkeur heeft gekregen van Rozenburg coach Vuik, kwam amper in het spel voor. Toch was de doelman uiterst geconcentreerd en als hij in het spel werd betrokken maakte de doelman een solide indruk. Het tweede doelpunt was een voorbeeld van het niveau van dit Hekelingen. Bij een bal in de zestien wilde één van de Hekelingen verdedigers de bal op de borst aannemen. Kreeg de bal niet onder controle en liet de bal van de borst voor de voeten van Rozenburger Yoeri Bak vallen en stond de 0-2 op het bord. Rozenburg kreeg nog legio kansen maar zocht met die stand van 0-2 de thee op.

Een onverwachte wissel in de rust, Lennart Quak bleef in de kleedkamer achter en Renaldo van Emmerik ging in de spits spelen. "Zo opmerkelijk is die wissel niet", vertelde Rob Vuik. "Volgende week bij de eerste wedstrijd van de competitie is Lennart Quak niet beschikbaar en dan kan dit wel eens de opstelling zijn waarmee we tegen Vlotbrug zullen starten." Over opstellingen doet de coach van Rozenburg sowieso niet geheimzinnig. Hij speelt de laatste weken in de zelfde basis en 9 van de 11 spelers lijken vast te staan. Achterin misschien nog wat twijfel over de linkervleugelverdediger. De tactisch en taakbewuste Leon Nigg of de linkspoot met drang naar voren Johan Don. Aan de rechterkant heeft de coach ook al een back met drang naar voren dus lijkt die keuze voorlopig niet al te moeilijk voor de coach. Op het middenveld krijgt Adam Beker, naast Kenan Yilmaz en Erik Don, de voorkeur maar Gerard de Niet solliciteert nadrukkelijk naar een plaats in de basis. Zowel Johan Don en ook Gerard de Niet mochten in de tweede helft tegen Hekelingen hun opwachting maken. En met Renaldo van Emmerik in de spits werd Rozenburg nog gevaarlijker tegen een zwak Hekelingen dat geen vuist konden maken. Van Emmerik had er amper 2 minuten in het veld al eentje in het netje liggen. Op aangeven van Erik Don stond er na 46 minuten 0-3 op het scorebord. Yoeri Bak maakte er in de 58e minuut 0-4 van en in de 67e minuut 0-5. Rozenburg besefte kennelijk niet dat een dergelijke score leuk lijkt maar in de tweestrijd met Nieuwenhoorn om een plaatsje in de volgende ronde wel eens te weinig zou kunnen zijn. De Rood Gelen kregen nog legio kansen maar konden het net niet meer vinden. Rozenburg uit de beker met twee overwinningen en een gelijkspel. Met een doelgemiddelde van plus 8 maar daarvoor moeten de Rood Gelen vooral bij zichzelf te raden gaan, dat hadden er makkelijk plus 16 kunnen zijn. Zaterdag begint de competitie tegen Vlotbrug. "We hadden een redelijke voorbereiding. Jammer van de beker maar zaterdag moeten we er staan", keek Rob Vuik alvast een beetje vooruit.