Kethel Spaland - Rozenburg 1-2 (rust 0-1)

Rozenburg won in Schiedam de eerste uitwedstrijd van dit seizoen maar de manier waarop moet toch zelfs de optimisten te denken geven. Een cliché in de voetballerij is natuurlijk dat over twee weken niemand meer weet hoe de punten werden gepakt en ze alleen nog in de ranglijst terug te vinden zijn. De eerste helft was nog het beste deel van de wedstrijd voor de ploeg van Rob Vuik die zeker na afloop niet tevreden was.

Rozenburg kwam redelijk uit de startblokken en na wat kansjes voor beide teams was het Yoeri Bak die in de 15 minuut Rozenburg op voorsprong bracht. Aanvoerder Jordie de Groot zette Yoeri Bak met een steekpass vrij voor de doelman en stond de 0-1 op het bord. Na de treffer hadden de Rood Gele geluk dat Kenan Yilmaz zijn kanloze doelman Benny van der Meer op de doellijn te hulp kwam en de scheidsrechter de bal niet over de doellijn beoordeelde. Kethel Spaland was nog een keer dicht bij de gelijkmaker. Maar de leidsman keurde dat doelpunt op vermeend buitenspel af. Dat deed hij ook nog een keer aan de andere kant toen Lennart Quak trefzeker was maar scoorde in buitenspelpositie. Overigens een honderd procent kans voor Rozenburg. Jordie de Groot mocht van ver de zestien van Spaland in wandelen en besloot Lennart Quak aan te spelen die er nog beter voor stond. Quak bleef niet achter de bal en was de beslissing van de scheidsrechter de enig juiste. Na de wedstrijd was trainer Rob Vuik blij met de punten. "Zwakke wedstrijd de tweede helft zeker. Ik denk als we doen waar we goed in zijn de eerste helft de counter, en dat beter uitvoeren je nog wel een doelpunt kan maken. In de rust had ik er op gehamerd 'Let op dat we scherp blijven het blijft een listige ploeg' maar daar heb ik weinig van teruggezien", oogde Vuik meer opgelucht dan blij. De trainer vond het een collectief falen en wilde niet ingaan op de afzonderlijke linies waar op het middenveld Eric Don met node werd gemist. Don geblesseerd geraakt in de eerste wedstrijd tegen Vlotbrug was als toeschouwer aanwezig. Hij gaf aan toch nog wel 2 weken aan de kant te zullen staan voor hij de training weer kan hervatten.

De 2e helft was voor Kethel Spaland en Rozenburg mocht van geluk spreken dat het niet tegen doelpunten aanliep. Doelman Benny van der Meer redde zijn ploeg zeker een aantal keren maar naarmate de druk op zijn doel toenam wat onzeker ging spelen. Een verwijt wat je de doelman niet kan maken maar de hele ploeg. De linies sloten niet meer aan en de druk en daarmee de onzekerheid toe nam. Eigenlijk kon de gelijkmaker niet uitblijven. Die kwam er ook in de in de 81e minuut, Bart Lansbergen was de maker voor de gastheren. Vince Lissenberg maakte dat niet meer mee. De rechtervleugelverdediger net terug van een blessuren moest er weer met een hamstringblessure af, Rick Tas was zijn vervanger. Gelukkig voor Rozenburg kon Kethel Spaland niet lang van de gelijkmaker genieten. Door slordig verdedigen van Kethel Spaland kwam de bal een minuut na de gelijkmaker voor de voeten van Yoeri Bak die met een fraaie lob de overwinning voor Rozenburg veilig stelde. De gastheren wilde nog wel een keer voor de gelijkmaker gaan maar zover liet Rozenburg het niet komen. De punten mee naar West en een wedstrijd om snel te vergeten.