Zaterdag staat speelronde 4 op het programma en na een valse start is Rozenburg inmiddels opgeklommen naar plaats 4, met een puntje achterstand op koploper Poortugaal. Poortugaal is de enige ploeg die nog niet verloren heeft deze competitie, maar speelde gelijk in de eerste wedstrijd tegen Excelsior R.dam en verspeelde daar twee punten. Afgelopen zaterdag hadden de bewoners van sportpark West niet zoveel moeite met Excelsior om de punten mee in de tas terug naar huis te nemen.

Het Rotterdamse Leonidas heeft zich ook gemeld als achtervolger op Poortugaal samen met Rhoon en om het rijtje compleet te maken staat ook Rijnmond Hoogvliet Sport op een puntje achterstand.

Zijn dit nu de eerste schermutselingen of komt er tekening in de stand van de 3e klasse C. Koploper Portugaal komt uit de 4e klasse of dat de gedoodverfde kampioen wordt lijkt niet realistisch. Afgelopen zaterdag won Portugaal, met moeite bij Maense, 1-2. Beide ploegen eindigde de wedstrijd met 10 spelers. Zaterdag krijgt de koploper Rijnmond Hoogliet Sport opbezoek. Leonidas lijkt weer punten te pakken. Onder de nieuwe trainer Jan Vermulm ging het, net als bij Rozenburg, de eerste wedstrijd mis maar afgelopen zaterdag werd Victoria met 5-0 verlies naar Vlaardingen gestuurd. Het eerste half uur was er nog hoop voor Victoria maar moest toch naar de thee met een 2-0 achterstand. Leonidas maakte het in de 2e helft af.  

De uitslagen van 20 september 2014

Er lagen er 27 in het netje en dat waren er 7 meer dan de week ervoor.

Thuis

 

Uit

Uitsl.

Cion

-

Kethel Spaland

0 - 2

Excelsior R.dam

-

Rozenburg

0 - 3

Leonidas

-

Victoria 04

5 - 0

PPSC

-

Vlotbrug

2 - 2

Rhoon

-

SVS

3 - 0

Maense

-

Poortugaal

1 - 2

Rijnmond HS

-

Zestienhoven

4 - 3


Het uit de vierde klasse gekomen SVS heeft wat aanpassingmoeilijkheden. SVS, is met 800 spelende leden helemaal uit haar jasje is gegroeid. Op zaterdag moeten er soms een kleine 30 wedstrijden worden gespeeld. Dat alles moet gebeuren op 4 velden. Met zoveel spelende leden hoeven de scouts geen verre reizen te maken. Maar na het kampioenschap van vorig seizoen in de 4e klasse heeft de ploeg van Wout Ooms de punten nog niet weten te behalen. Dus als er nog tijd over is, ook daar nog werk aan de winkel. En dan de tegenstander van Rozenburg aanstaande zaterdag, PPSC. Henk Salari, die we nog wel kennen van de periode bij CWO, staat met zijn ploeg op de voorlaatste plaats op de ranglijst. Afgelopen week pakte het een puntje tegen Vlotbrug, 2-2. Tegen Kethel Spaland haalde de ploeg van Henk Salari het andere punt, 3-3. Kansen voor Rozenburg?  

Het programma voor 27 september 2014

Thuis

 

Uit

Kethel Spaland

-

Leonidas

Poortugaal

-

Rijnmond HS

Rozenburg

-

PPSC

SVS

-

CION

Victoria 04

-

Rhoon

Vlotbrug

-

Excelsior R.dam

Zestiehoven

-

Maense

     

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Eric Don en Gerard de Niet zijn nog geblesseerd. Kenan Yilmaz is weer aangesloten bij de groep na een weekje werk in het buitenland. Renaldo van Emmerik is terug van vakantie, maar zal zeker niet in de basis starten. Waarschijnlijk eerst eens een wedstrijdje in het tweede team van Rozenburg. Leon Nigg had wat problemen met de hamstrings op de laatste training voor de wedstrijd tegen PPSC, twijfel geval. Johan Don is daar de meest voor de hand liggende vervanger. In de thuiswedstrijd tegen PPSC zal Rozenburg wel weer starten met een 4-3-3 opstelling alhoewel de 4-4-2 tegen Excelsior veel rendement opleverde en de ploeg met een blok voor de verdediging op het middenveld de 'NUL' wist te houden.

Doel: Benny van der Meer. Achter: Vince Lissenberg, Jordie de Groot, Elroy van Seventer, Leon Nigg of Johan Don?. Middenveld: Adam Beker, Kenan Yilmaz, Lester van Kaam. Voor: Yoeri Bak, Lennart Quak en Jeroen van Balen.

 

Foto: Leon Nigg (archief)

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Binnenkort op deze site

* Vince Lissenberg v.v. Rozenburg speelde alle wedstrijden afgelopen seizoen. We gaan met hem in gesprek.

* Marnix Sonneveld, het talent met Rozenburse roots kwam vorig seizoen terug naar West. Heeft hij zijn draai gevonden?

* en wat nog meer over het bureau, voor de camera of onder de pen komt

 

 


 

 

Saturday the 11th. .