Rozenburg - CION 4-0 (rust 1-0)

Rozenburg speelde degelijk afgelopen zaterdag tegen CION uit Vlaardingen. Verdedigend gaven de Rood Gelen niet zoveel weg en aanvallend was de thuis ploeg bij vlagen zeer gevaarlijk. De eerste helft waren de verschillen niet eens zo groot, alhoewel waren er toch wel wat plaagstootjes van de bezoekers uit Vlaardingen maar kon het de verdediging van Rozenburg niet echt verontrustend. Er waren zeker ook momentjes dat de concentratie bij Rozenburg niet honderd procent was, maar profiteren kon CION niet.

Coach Rob Vuik had zijn team toch gewijzigd ten opzichte van het elftal dat in Rotterdam te sterk was voor Leonidas. Adam Beker was buiten de ploeg gelaten en Johan Don speelde daardoor op de linksback positie. De beoogde linker verdediger voor dit seizoen Leon Nigg bekeek de wedstrijd vanaf de tribune en kwam nog niet aan spelen toe. "Volgende week is er geen competitie en dat weekje rust komt goed uit", vertelde Leon Nigg die geblesseerd is aan de hamstring. "Als ik over twee weken weer kan aansluiten bij de groep zou dat mooi zijn. Het team speelt goed en de noodzaak van forceren is er zeker niet. We staan bovenin en we winnen. Het teambelang staat voorop. Maar natuurlijk hoop ik weer snel aan te kunnen sluiten", was de verdediger optimistisch naar de toekomst. Ronaldo van Emmerik had indirect de plaats van Beker ingenomen en speelde Rozenburg wat nadrukkelijker met 3 aanvallers. Met Yoeri Bak, Lennart Quak en Ronaldo van Emmerik heeft Rozenburg ook spelers die een doelpuntje kunnen maken. Zeker Yoeri Bak is in een geweldige vorm en heeft inmiddels al 8 treffers op zijn naam deze competitie. Lennart Quak opende de scoren tegen CION. In de 19e minuut kopte hij raak uit een hoekschop van Jeroen van Balen. Doelman Metin Hoogerwerf was kansloos op de kopstoot van Quak. Een stand waar de ploegen ook de thee mee opzochten. CION probeerde het vooral met standaard situaties waar Husuli Mert de bal veel voor zich opeiste maar niet erg gelukkig was op sportpark West. Tot de thee hield Rozenburg de gelederen goed gesloten en kwam eigenlijk nooit in gevaar.

De ommekeer kwam eigenlijk in de 62e minuut toen Ben Schafthuizen er met rood, van scheidsrechter Den Hartog, vanaf moest. Een onnodige veel te harde tackel op Rozenburg aanvoeder Jordie de Groot. En ook nog eens rond de middenlijn.

Hij deed niet alleen zichzelf maar zeker ook zijn ploeg te kort met deze overtreding die niet op een voetbalveld thuishoort. CION moest met 10 man verder en met gevolgen. Ronaldo van Emmerik was de maker van de 2-0 toen hij de bal wat gelukkig van de paal terug kreeg en het net voor de tweedekeer liet bollen. In de 69e minuut was het Jeroen van Balen die met een prachtige aanval over drie schijven de 3-0 op het bord zetten. Rozenburg coach begon aan zijn wissels en daar mocht CION niet treurig om zijn. Ongetwijfeld goed voor de breedte van het team maar voor de toeschouwers die er nog eens voor gingen zitten ging het vuur uit de wedstrijd. Yoeri Bak had zijn doelpuntje nog niet gemaakt en CION wilde de schade verder beperken. Yoeri Bak kreeg zijn doelpuntje in de 84e minuut en CION bleef voor een debacle in de slotfase gespaard. Door de overwinning blijft Rozenburg koploper in de derde klasse C.