Rozenburg - Rhoon 3-2 (rust 2-1)

Rozenburg speelde niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar wist wel de moeilijke pot tegen Rhoon winnend over de streep te trekken. Rhoon had recht op meer maar kon het bij vlagen betere spel niet omzetten in een overwinning. De thuisploeg toonde veel werklust en wilde kost wat kost de punten op West te houden. Misschien niet allemaal even fraai en zeker niet goed maar het leverde wel het gewenste resultaat op, drie punten.

Coach Rob Vuik moest vlak voor de wedstrijd zijn opstelling nog wijzigen en liet Lester van Kaam en Jeroen van Balen, om disciplinaire redenen, op de bank beginnen. Eric Don was na lange afwezigheid weer terug in de basis. De routenier in de ploeg van Vuik raakte in de eerste wedstrijd tegen Vlotbrug geblesseerd en maakte afgelopen dinsdag in de wedstrijd voor de RotterdamRijnmond Cup pas weer zijn eerste wedstrijdminuutjes. Yoeri Bak begon geblesseerd aan de wedstrijd maar de altijd gretige Bak wilde het wel proberen. Uiteindelijk moest de topscoorder van Rozenburg er al na 25 minuten vanaf. "Ik voelde het er met een lange sprint weer inschieten en dan heeft doorspelen geen zin", vertelde Yoeri Bak op weg naar de thee. In de 10e minuut kwam Rozenburg aan de leiding. Op aangeven van Renaldo van Emmerik schoot Lennart Quak de bal snoeihard in de touwen achter Rhoon doelman Jordy van Ginkel. Rhoon was voor punten naar sportpark West gekomen en wilde net als Rozenburg gaan voor de kans op de 1e periode mocht Poortugaal onverhoopt punten gaan morsen in de uitwedstrijd tegen Zevenhoven.

Elroy van Seventer speelt de bal

In de 12e minuut ging de bal, niet helemaal terecht op de stip en kreeg Rhoon de kans op de gelijkmaker. Elroy van Seventer speelde duidelijk de bal en één van de Rhoon voorwaartse ging gemakkelijk liggen. Scheidsrechter van Eck zag er een strafschop in. Benny van der Meer pareerde de inzet van Maurice Heijboer op meesterlijke wijze, ook in de rebound, en bleef de voorsprong op het bord. Maar een minuutje later was het dan wel raak voor Rhoon. Op een pegel op afstand moest de Rozenburg doelman het antwoord schuldig blijven en zorgde Bart Driesse voor de gelijkmaker. Rhoon werd sterker en Rozenburg moest vaker een stapje terug. De ploeg van trainer Gerard de Geus wist echter de verdedigende stellingen van de thuisploeg niet kapot te spelen. En bij één van de schaarse aanvallen van Rozenburg vlak voor de rust de tweede treffer, eigenlijk helemaal uit te niets, voor Rozenburg. De voor Yoeri Bak ingekomen Lester van Kaam was de maker. Naar de thee met een voorsprong voor de Rood Gelen was niet helemaal de verhouding in het veld, maar de doelpunten tellen nu eenmaal in voetbal.

Na de rust had Isa Fahkri een honderd procent kans om Rozenburg op een nog grotere voorsprong te zetten. En in de 54e minuut werd Renaldo van Emmerik teruggefloten voor een twijfelachtig buitenspel doelpunt waar, vooral oud Rhoon speler en op West de assistent van scheidsrechter Van Eck, Alex de Groot een groot aandeel in had. De Groot vlagde voor (twijfelachtig)buitenspel en de arbiternam het over. Maar toch kreeg Renaldo zijn doelpunt. In de 67e minuut soleerde Van Emmerik de zestien in, nadat Rhoon speler Bas den Hartogh met een sliding de bal niet goed wegwerkte. In plaats van de bal voor te geven koos Van Emmerik voor de korte hoek en verraste doelman Jordy van Ginkel, 3-1. Het leek een gelopen race maar Rhoon kwam terug in de wedstrijd. Met nog 18 minuten te spelen was het invaller Rick Donker die de achterstand, met een pegel van een meter of twintig, terug bracht tot één doelpunt, 3-2. Rozenburg moest de mouwen opstroppen om de wedstrijd over de streep te trekken. Scheidsrechter Van Eck deed er nog eens dik 5 minuten bij maar Rozenburg gaf de voorsprong niet meer weg. De meeste kansen waren voor Rhoon, de meeste doelpunten voor Rozenburg. Coach Rob Vuik was tevreden met het resultaat maar besefte zeker dat hij met dit resultaat niet mocht mopperen. "Het was heel moeilijk zeker gezien ook de wedstrijd van vorige week, die moet je toch uit je hoofd zetten. Maar met een dosis werklust kunnen we veel compenseren. Ik denk dat we dat de tweede helft zeker goed hebben gedaan. Het resulteerde niet direct in doelpunten. We missen nog een beetje spelers die de rust kunnen bewaren. Het is zeker niet altijd even mooi maar hij smaakt niet minder goed", nam de coach met een glimlach de andere felicitaties in ontvangst. Tegen Rhoon kreeg Rozenburg misschien te veel en vorige week tegen Maense te weinig. Of zoals een vroegere coach van Rozenburg, Wim van der Steene, altijd vertelde 'Hier krijg je wat daar laat je wat maar aan het einde van het seizoen sta je daar waar je hoort te staan'. En waar dat is? Voorlopig een tweede plaats op de ranglijst na 8 wedstrijden.