Rijnmond HS - Rozenburg 2-2 (rust 1-1)

Het ging vooral moeizaam en het was zeker geen hoogstaand voetbal wat beide partijen afgelopen zaterdag op de mat legde aan de Botreep in Hoogvliet. Uiteindelijk wist Rozenburg in de 30e minuut van de tweede helft op voorsprong te komen door een doelpunt van Jordie de Groot. Maar Rozenburg kon die voorsprong niet vasthouden en liet Rijnmond HS eigenlijk kinderlijk eenvoudig langszij komen. Doelman Benny van der Meer stapte bij een uittrap buiten de 16 en de vrije trap die scheidsrechter Van der Graaf toekende werd door Vincent Lems in de uiterste hoek geschoten.

"We geven het weg", vond ook aanvoerder Jordie de Groot. "De eerste helft al. Ze hebben eigenlijk geen kans gehad en hadden we al met 2 of 3-1 voor moeten staan. De tweede helft is er eigenlijk ook niets aan de hand. We komen op 2-1 en geven het dan knullig weg." De tweede treffer was van de aanvoerder zelf. "Was een corner van de linkerkant. Ik kwam voor mijn man, zag het eigenlijk niet eens zo goed want er stonden nogal wat spelers. En opeens zag ik de bal in het netje liggen. Dan komen we voor en geven we het toch nog weg. Benny buiten de lijn. Volgens mij zoekt hij altijd het randje op. Waarom? Hij heeft een hartstikke goeie trap zag je tijdens de wedstrijd, hij schiet de bal probleemloos naar de overkant. Dan staan we met vijfman in de muur en er nog in, balen." Na wat aftasten was het Rijnmond HS die al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Een doelpunt uit het niets. Rick Verbrugge worstelde zich los van zijn bewaker en krulde de bal, uit een zeker niet makkelijke positie met de buitenkant van de schoen, over de Rozenburg doelman heen. Rozenburg had tot aan die treffer nog niet veel laten zien en van de verschillen op de ranglijst was niet veel te merken op het veld. Vuik moest weer zijn elftal, vlak voor de westrijd, wijzigen en dit keer Vince Lissenberg disciplinair buiten de ploeg houden. "We spelen nu met Lester van Kaam op de rechtsbackplaats en moeten Kenan Yilmaz en Erik Don verdedigend op het middenveld de gelederen gesloten houden", vertelde Vuik voor de wedstrijd. "Ook al is Yoeri Bak er niet bij vandaag maken we voorin altijd wel een doelpuntje", was Vuik optimistisch maar ook geërgerd door het voorval met zijn beoogde rechtsback. Rozenburg werd na dat eerste kwartiertje wat sterker en in de 30e minuut kwam de ploeg van Rob Vuik langszij. Lennart Quak haalde de achterlijn met een zag dat zijn voorzet, niet goed door Rijnmond HS doelman Arjan Jongerius kon worden verwerkt. De doelman van de thuisploeg had de bal niet klemvast en was Isa Fahkri er als de kippen bij om de bal in de touwen te jagen. Verdiende gelijkmaker en eigenlijk had Rozenburg recht op meer. Beide doelmannen werden nog wel op de proef gesteld en vooral de Rozenburg sluitpost moest, met een bijna onmogelijke katachtige reactie, het leer in de 35e minuut uit de hoek ranselen. Remco de Jong, een clubman die al ruim meer dan 200 wedstrijden in het shirt van de thuisploeg speelde, had zijn inzet waarschijnlijk al geteld.

De tweede helft werd wat rommeliger, de linies wat verder uit elkaar en veel lange ballen. Maar het was vooral Rozenburg die opzoek ging naar de winnende goal. Die kwam er dan ook en in de 75e minuut was het Jordie de Groot die uit een hoekschop van Lennart Quak de bal stijf onder de lat kopten. Een kopbal waar ook de geroutineerde doelman van Rijnmond, Arjan Jongerius, het antwoord op schuldig moest blijven. Het leek een kwestie van uitspelen voor de Rood Gelen (in rode broek en een wit shirt het is even wennen red.). Tot dat scheidsrechter De Graaf de Rozenburg doelman betrapte op een handsbal net buiten de zestien. Een foutje met gevolgen en kreeg Rijnmond HS misschien wel te veel of gaf Rozenburg het simpel weg.