Rozenburg - Westlandia 1-0 (rust 0-0)

Soms moet je keuzes maken, ook bij sportenrozenburg. Thuis op de bank, achter de PC of naar het koude sportpark West. Met in het achterhoofd het ontbreken van aanvoerder en centraleverdediger Jordie de Groot de komende wedstrijden in het eerste team van de plaatselijke voetbalvereniging, was die keuze snel gemaakt. Kijken welke keuze de verantwoordelijke trainer/coach Rob Vuik van Rozenburg had gemaakt als vervanger voor De Groot. Nog voor de wedstrijd begon werd het duidelijk in ons gesprek met de coach. Hij herinnerde ons aan de thuiswedstrijd tegen Bolnes van het vorige seizoen.

Afgelopen dinsdag speelde Rozenburg de eerdere afgelaste vriendschappelijke wedstrijd tegen Westladia (za) , een ploeg die onderleiding staat van Henk Boon, die we kennen uit zijn periode bij BVCB. Dit keer de wedstrijd op West waar afgelopen zaterdag eigenlijk in Naaldwijk zou worden gespeeld. Rob Vuik begon met zijn sterkst beschikbare team aan de wedstrijd en had Yoeri Bak, met voetbalschoenen aan, op de bank voor een voorzichtige rentree. Met Vince Lissenberg in het centrum voor Jordie de Groot en Lester van Kaam op de rechtsbackplaats. Een centrum welke Vuik ook vorig seizoen in de eerder genoemde wedstrijd tegen Bolnes gebruikte. Of het allemaal zo had moeten zijn had ook Yoeri Bak in die wedstrijd een hoofdrol, door met twee geel naar de douche te worden gestuurd maar Rozenburg overeind bleef en met 10 man de wedstrijd met 2-1 won. Vince Lissenberg speelde in die wedstrijd meer dan verdienstelijk en had in de slotfase zelfs nog de derde treffer van Rozenburg op zijn schoen. Ook tegen Westlandia speelde Lissenberg een goede partij en lijkt de keuze voor aanstaande zaterdag voor de wedstrijd tegen Victoria 04 niet al te lastig voor de coach van Rozenburg. Yoeri Bak mocht de laatste 20 minuten van de wedstrijd meespelen en had ook in deze wedstrijd weer een hoofdrol dit keer door het maken van de enige treffer van de wedstrijd.

Een meer dan leuke wedstrijd tegen de ploeg uit het Westland. Westlandia een ploeg die wilde voetballen, geen gezeur en met een scheidsrechter die begreep wat een leuke (voetbal)dinsdagavond kan zijn. Het ging zeker allemaal een beetje sneller bij de tegenstander van Rozenburg en ook in de positie altijd een mannetje vrij. Bewegen zonder de bal was goed verzorgd bij Westlandia. De ploeg van Vuik had daar dan misschien op het middenveld, waar Kenan Yilmaz een uitstekende wedstrijd speelde, niet altijd een antwoordt op maar verdedigend stond het bij Rozenburg goed en kwam doelman Benny van der Meer nooit echt in problemen. Eigenlijk kreeg de thuisploeg nog de beste kansen op een doelpunt. In de tweede helft liet de coach in het eerste kwartier de veldspelers staan omdat Vuik de ploeg die hij ongetwijfeld voor zaterdag op het oog heeft nog wat minuutjes wilde geven. Alleen werd de doelman in de rust gewisseld, maar ook met Stefan van Asperen in de ploeg heeft Rozenburg een meer dan betrouwbare sluitpost. Na een kwartiertje wisselde Vuik drie spelers en mochten Stefan van Es, Rick Tas en Martijn Lievaart hun speelminuutjes gaan maken. Renaldo van Emmerik ging er geblesseerd vanaf en dat is met de wedstrijd naar zaterdag toe een tegenvaller. Het slot akkoord was voor Yoeri Bak, die weer helemaal fit lijkt. De topscoorder van Rozenburg scoorde de enige treffer voor de thuisploeg waar het voorbereidende werk van Martijn Lievaart niet mag worden vergeten. Een meer dan leuke wedstrijd op sportpark West waar wij geen spijt hadden van onze keuze. Of dat ook voor de coach van Rozenburg gaat gelden zullen we zaterdag om half vijf weten. We kunnen ons niet voorstellen dat hij deze week starend naar een ongetwijfeld wit plafond zijn keuze voor zaterdag nog zal bijstellen.

Foto's: boven Vince Lissenberg in de wedstrijd tegen Excelsior R.dam, onder Yoeri Bak, waar heel Rozenburg uitkijkt naar zijn terugkeer in de ploeg.