Poortugaal - Rozenburg 0-0

Vooral in de eerste helft waren er voor Rozenburg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar vergat de ploeg van Rob Vuik vooral zichzelf te belonen. "Dat heb ik de ploeg ook in de rust voorgehouden", vertelde coach Rob Vuik na de wedstrijd. Rozenburg was niet de mindere tegen de koploper die met een extra slot op de deur speelde. Trainer Gilbert de Wildt van Poortugaal wilde zeker niet door een counter van Rozenburg verrast worden en leek de nul het uitgangspunt van de koploper.

 

Rozenburg coach Rob Vuik had dit keer gekozen voor Stefan van Es in het centrum van de verdediging naast Elroy van Seventer. Waardoor Vince Lissenberg weer op zijn vertrouwde plaats al rechtervleugelverdediger speelde. "Ik vond Vince vorige week, in de wedstrijd tegen Victoria, erg onwennig spelen als vervanger van Jordie de Groot in het centrum. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Westlandia ging het zeker goed maar daar zie je toch het verschil tussen een vriendschappelijk potje op dinsdag en voor het eggie op zaterdag. Vandaag Stefan van Es op die plaats en 'Essie' deed het heel erg goed", was de verklaring van Vuik op de wijzigingen in het centrum van de verdediging. Bij Rozenburg Yoeri Bak weer in de ploeg. Met Bak in de ploeg is er meer dreiging en waren er zeker mogelijkheden om al in een vroeg stadium op voorsprong te komen. Nadat de eerste kans om de score te openen voor Poortugaal was in de 7e minuut uit een hoekschop, was ook Bak een minuutje later dichtbij de openingstreffer. De vrije ruimte ingestuurd en vanuit de zestien zag hij zijn uithaal net naast, de voor Rozenburg, verkeerde kant van de paal gaan. Doelman Stefan Roukema was kansloos zoals ook in de 15e minuut toen een vrije trap van Lennart Quak via de onderkant van de lat weer terug het veld in sprong en de rebound door Yoeri Bak in de handen van de doelman werd geschoten. "We geven bijna niets weg en creëren er toch weer een stuk of drie", doelde Rob Vuik op deze kansen in zijn reactie na de wedstrijd. "Dan moet je jezelf wel belonen." Doelpunten bleven uit die eerste helft waar Poortugaal al vroeg in de wedstrijd twee keer moest wisselen.

 

 

Ook in de tweede helft sprong Rozenburg slordig om met de kansen, die er zeker waren. Of het was een verdienste van de koploper om de gelederen gesloten te houden. Gilbert de Wild, de coach van Poortugaal, speelde duidelijk met een libero. Kennelijk was de thuisploeg tevreden met een punt tegen een Rozenburg die ook weer een keer de 'NUL' wist te houden. "We hadden hier moeten winnen en 3 punten moeten pakken. Maar ten opzichte van vorige week heb ik toch weer een ander team gezien. Goede instelling, taakbewust en weinig kansen weggegeven. Alleen hebben we ons zelf niet beloond", was de conclusie van de coach van Rozenburg. De schade valt weer mee, zoals vaker deze competitie. Kethel Spaland kwam tegen Victoria ook niet verder dan een gelijk spel. Alleen Leonidas pakte van de top 5 de volle winst tegen Maense ook een ploeg uit de bovenste 5 op de ranglijst. Als Rozenburg dit seizoen voor de prijzen wil meespelen zal de ploeg van Vuik de punten moeten pakken en er niet zo slordig mee om moeten springen als de laatste weken. Tegen Hoogvliet 2, tegen Victoria 3 en ook tegen koploper Poortugaal 2 punten verspeeld. Twee punten uit de laatste drie wedstrijden waar 9 uit 3 zeker tot de mogelijkheden had behoord.

 

poortugaal_005
poortugaal_006
poortugaal_007
poortugaal_008
poortugaal_009
1/5 
start stop bwd fwd

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Binnenkort op deze site

* Vince Lissenberg v.v. Rozenburg speelde alle wedstrijden afgelopen seizoen. We gaan met hem in gesprek.

* Marnix Sonneveld, het talent met Rozenburse roots kwam vorig seizoen terug naar West. Heeft hij zijn draai gevonden?

* en wat nog meer over het bureau, voor de camera of onder de pen komt

 

 


 

 

Wednesday the 8th. .