Rozenburg SVS 3-3 (rust 1-3)

Misschien was Rozenburg nog wel het gelukkigst met dat ene punt, want zeker in de eerste helft was het bedroevend wat de thuisploeg liet zien. Natuurlijk heeft Rozenburg te maken met een smalle selectie en waren Kenan Yilmaz en Erik Don er niet bij wegens rugblessure en schorsing. Jordie de Groot zat op de bank omdat hij 's morgens om 11 uur was thuis gekomen van een vakantie en een nachtje in het vliegtuig had doorgebracht. Rob Vuik nam toch het risico om De Groot in de tweede helft te laten spelen. "Ik nam het risico en dan zie je toch dat we fysiek sterker werden. Jordie was een paar weken op vakantie geweest en vanmorgen pas teruggekomen. Maar het pakte goed uit", was de uitleg op een toch opmerkelijke wissel.

 

SVS, de ploeg uit Capelle aan de IJssel, begon met open vizier aan de wedstrijd met een instelling van hier hebben we niets te verliezen maar alleen maar te winnen. De ploeg van trainer Wout Ooms vond een gehavend Rozenburg tegenover zich. Bij de thuisploeg ontbraken Erik Don, 4 wedstrijden schorsing na een rode kaart tegen Vitoria 04 en Kenan Yilmaz (rugblessure). Ook kon Rozenburg trainer Rob Vuik niet beschikken over Renaldo van Emmerik. "Weer last van mijn hamstring", vertelde Renaldo van Emmerik voor de wedstrijd. "Kijken hoe het van de week gaat. Als ik weinig last heb sluit ik aan. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, anders krijg ik een paar weken meer rust", was de aanvaller niet helemaal gerust op de toekomst. Ook met de blessure van Leon Nigg wil het nog niet beter gaan. Ook Leon Nigg had deze week weer last gekregen van zijn hamstring, zat op de tribune en zal volgende week zeker ook niet kunnen spelen. Jordie de Groot was terug van een vakantie en moest plaats nemen op de bank, eigenlijk als het echt niet anders meer zou gaan. Dat de aanvoerder er direct na de rust al in moest spelen zal zeker niet in het scenario van Vuik hebben gestaan.  

In de 10e minuut kwam SVS aan de leiding. Een ongelofelijke goal die zelfs bij een pupillentrainer de wenkbrauwen zou moeten doen fronzen. "Het begon al op het middenveld", vertelde doelman Stefan van Asperen die in het vervolg van die aanval ook niet helemaal vrijuit ging. "Die speler ( Jordy van Geest red.) gaat Vince Lissenberg voorbij komt op de achterlijn en speelt dan ook nog eens Stefan van Es uit. Hij mag natuurlijk nooit zover komen. Ik moest een keuze maken. Of rekenen op de korte hoek of een voorzet. Op het moment dat hij schiet dacht ik die kiest nooit voor de korte hoek en rekende ik op een voorzet. Mag natuurlijk niet, maar gaat via mijn arm in het net. Ik lag al half in de vijfmeter en probeerde hij een stiftje en tikte ik de bal zelf in de goal. In vergelijk met Poortugaal was het allemaal dramatisch zeker de eerste helft. Als je dan kijkt naar de tweede helft dan gaan we ineens weer vol voor elke bal, strijd leveren, duels winnen. De eerste helft wonnen we niets en was het te slap", was de reactie van de doelman die in die eerste helft 3 ballen uit het netje moest halen. Na het eigendoelpunt van Stefan van Asperen was het Yannick de Lely die in de 25e minuut de score op 0-2 bracht en was het die zelfde De Lely die in de 37e minuut vanaf 11 meter Stefan van Asperen kansloos liet. Lester van Kaam had binnen de zestien de overtreding gemaakt. Genoeg voor scheidsrechter De Bruijn om de bal op de stip te leggen. Rozenburg kon via Yoeri Bak iets terug doen. Vlak na de 0-2 werd hij prima de vrije ruimte ingestuurd door Isa Fakhri en liet in een één op één situatie SVS doelman Stefan Paterno kansloos. Even leek het een wedstrijd te worden maar daarvoor moest het publiek wachten tot de tweede helft.

Rob Vuik moest risico's nemen en meer strijd in de ploeg brengen en ook Isa Fakhri beschermen tegen scheidsrechter De Bruijn. Fakhri had al een gele kaart en was voordurend met de scheidsrechter in gesprek. Vuik wist natuurlijk dat met twee keer geel, dus rood, de wedstrijd gespeeld zou zijn en liet Fakhri in de kleedkamer achter. Jordie de Groot moest bijna gelijk uit het vliegtuig aan de bak en kreeg Rozenburg meer grip op de wedstrijd.

 

 

 

Zeker toen doelman Stefan Paterno de thuisploeg de helpende hand toestak. De doelman liet een schijnbaar makkelijke bal gewoon door zijn handen glippen en was Vince Lissenberg er als de kippen bij om de tweede treffer van Rozenburg voor zijn rekening te nemen. Met Jordie de Groot op het middenveld was er weer strijd in de gelederen van Rozenburg. Yoeri Bak mocht na een handsbal in de zestien van elfmeter de gelijkmaker aantekenen, er stonden toen 80 minuten op de klokken op sportpark West. Maar verder kwam de thuisploeg niet en was winst misschien toch wel wat veel geweest voor de rood gelen. "Eerste helft was slecht en in de tweede helft krijgen we in het begin twee dotten van kansen die je gewoon af moet maken. We verliezen in de eerste helft de slag op het middenveld en was het gemis van Yilmaz en Erik Don te veel. Je ziet wat er de tweede helft gebeurt als we met De Groot weer grip krijgen op de tegenstander", was de analyse van Rob Vuik, kort na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Of er ook nog tevreden partijen waren op sportpark West verteld het verhaal niet. SVS niet, Rozenburg zeker niet en het neutrale publiek heeft waarschijnlijk het eindsignaal niet gehoord en zat al thuis bij de warme kachel.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Binnenkort op deze site

* Vince Lissenberg v.v. Rozenburg speelde alle wedstrijden afgelopen seizoen. We gaan met hem in gesprek.

* Marnix Sonneveld, het talent met Rozenburse roots kwam vorig seizoen terug naar West. Heeft hij zijn draai gevonden?

* en wat nog meer over het bureau, voor de camera of onder de pen komt

 

 


 

 

Wednesday the 8th. .