Rozenburg is dan misschien wel één van de kandidaten voor de titel of wellicht een periode, maar is de selectie daarvoor breed genoeg. Net nu Rozenburg de aansluiting met de top in de 3e klasse weer heeft wordt de ploeg van Rob Vuik geplaagd door schorsingen, blessures en om ander redenen afwezige spelers. De sterkte van je ploeg zit op de bank is natuurlijk een waarheid als een koe. En met die waarheid zal Rozenburg de komende weken worden geconfronteerd in ieder geval zaterdag al in de wedstrijd tegen Leonidas.

 

Mede koploper Kethel Spaland ontvangt Rhoon en in die wedstrijd zal blijken of Rhoon, die een achterstand in gespeelde wedstrijden heeft (2 wedstrijden), nog moet worden gezien als een ploeg die bovenin mee kan draaien. En ook Poortugaal heeft nog een wedstrijd te goed en blijft het verwonderlijk goed doen dit seizoen, alhoewel de ploeg toch ook wel punten morst maar nog lang niet is afgeschreven. De koplopers hebben inmiddels 17 punten laten liggen en dat is best veel na 15 wedstrijden. De kenners die roepen iedereen kan van iedereen winnen in 3C hebben het gelijk dan ook aan hun zijde. Zoals ook dat het na de winterstop altijd anders is. Schorsingen, blessures, verplicht spelen op kunstgras, wintersportactiviteiten en vakanties van spelers zijn zaken waar trainers dan opeens mee worden geconfronteerd. En op die momenten moeten de bankzitters er staan. Bij de meeste amateurclubs is de bank niet sterker dan het team dat wekelijks speelt. En daardoor wordt het ineens weer anders na de winterstop, vaak heel anders dan aan het begin van de competitie. Hoe is dat nu met onze plaatselijke voetbalclub. Kan Rozenburg mee blijven spelen om de prijzen en hoe gaat trainer/coach Rob Vuik zijn ploeg laten spelen nu ook op West de bankzitters het voortouw zullen moeten nemen. Natuurlijk vragen we ook aan aanvoerder Jordie de Groot waar de prioriteit ligt, de titel, een periode of kijken van wedstrijd tot wedstrijd waar de mogelijkheden liggen. Zeker zaterdag tegen Leonidas.

Jordie de Groot:

" Ja periode zou mooi meegenomen zijn, maar het doel blijft zolang mogelijk meedoen om die 1e plek. Elke week winnen, en dan kijken hoe ver we komen. Laatste 2 weken zie je dat de concurrenten toch wat puntjes gaan verspelen dus het besef en geloof bij ons groeit wel steeds meer dat we dit jaar mooi kunnen afsluiten! Ik vond ons uit ( 0-2 winst in Rotterdam red.) erg goed en gedisciplineerd vanuit de organisatie spelen, dat moeten we morgen weer doen. Achterin zo weinig mogelijk weggeven, en voorin krijgen we altijd kansen dus ik heb er vertrouwen in."

Het programma voor 21 februari 2015

Thuis

 

Uit

Kethel Spaland

-

Rhoon

PPSC

-

CION

Rozenburg

-

Leonidas

SVS

-

Rijnmond HS

Victoria '04

-

Maense

Vlotbrug

-

Poortugaal

Zestienhoven

-

Excelsior R.dam

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Bij Rozenburg ontbreekt topscoorder Yoeri Bak en is Lester van Kaam geschorst na de opgelopen prenten van afgelopen week tegen PPSC. Erik Don viel in die wedstrijd uit met een liesblessure en Stefan van Es moest er al voor het halfuur ziek vanaf in Schiedam. Vorige week toen we met de coach spraken over een ander systeem van 4-4-3 naar 4-4-2 was Vuik duidelijk 'Daar komt meer voor kijken en dat gaan we niet zomaar doen'. Wat gaat Vuik doen met zijn aanvoerder, op het middenveld of in het centrum van de verdediging. En wie gaat er op de linkerkant verdedigen. Leon Nigg lijkt de meest voor de hand liggende keuze voor de linksbackpositie. Omdat Nigg wat meer in de zone verdedigd zal De groot toch wel als slot op de deur gaan spelen in het centrum. Isa Fakhri in de voorste lijn en met Onur, Yilmaz en Van Es op het middenveld. Of wisselt de coach Van Es en De Groot, blijft koffiedik kijken.

Doel: Stefan van Asperen. Achter: Vince Lissenberg, Jordie de Groot, Elroy van Seventer, Leon Nigg. Middenveld: Stefan van Es, Kenan Yilmaz, Onur Zaif. Voor: Isa Fakhri, Lennart Quak en Renaldo van Emmerik.

Foto: Isa Fakhri

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .