Rozenburg - Maense 3 - 1 (rust 2-00

Met Yoeri Bak en Erik Don weer in de ploeg lijkt Rozenburg weer op het goed spoor te zitten om in te haken bij koploper Kethel Spaland in de race voor het kampioenschap in de 3e klasse C. Na twee slechte wedstrijden waar een aantal sterkhouders node werd gemist was er een degelijke overwinning voor de Rood Gelen tegen het Rotterdamse Maense van trainer Romeo Wouden. "Ik had graag de nul gehouden", was de eerste reactie van trainer Rob Vuik van Rozenburg. "Een vreemd doelpunt, ik kon het allemaal niet zo goed zien maar onze keeper lag geblesseerd op de grond het 5 meter gebied en de scheids liet doorspelen. Beetje vreemd", was de reactie op het enige doelpunt van Maense in de 93e minuut.

Dat de basis van dit Rozenburg smal is en spelers als Erik Don, maar zeker ook Yoeri Bak de afgelopen weken werden gemist is geen nieuws. Belangrijk voor de ploeg van West, dat ze naast het vertrek van Jordie de Groot naar Brielle de andere sterkhouders binnen boord houden. Voor Elroy van Seventer (artikel later deze week op sportenrozenburg) staat dat alvast. En ook doelman Stefan van Asperen vertelde na de wedstrijd dat hij ook volgend seizoen op West zal spelen. Ook Leon Nigg heeft de intentie om voor Rozenburg te blijven spelen. Maar voor de al 7 jaar bij Rozenburg spelende Yoeri Bak was dat zeker niet zo duidelijk. Daar heeft de technische commissie van Rozenburg, als ze Bak willen behouden, nog wat werk te doen om de topscoorder niet te zien vertrekken aan het einde van dit seizoen. Rozenburg speelde tegen Maense met Don op de linksbackpositie. "Met Don heb ik een linkspoot en kan ik die linkerflank beter bestrijken als met een rechtsbenige speler", was de uitleg van coach Vuik op zijn keuze. Rozenburg kreeg van Maense de ruimte om te voetballen en kon met de snelle buitenspelers het nodige gevaar stichten. Rozenburg hanteerde nogal eens de lange bal, en werd daar in de begin fase gevaarlijker mee dan de meer de combinatie zoekende Rotterdammers. In de eerste 20 minuten leverde dat kleine kansen op over en weer. In de 23e minuut werd de verdediging van Maense voor de eerste keer uitgespeeld. Randje buitenspel voor Maense misschien maar de scheidsrechter was duidelijk, spelen. Ronaldo van Emmerik bracht Lennart Quak in stelling maar de spits was niet zelfzuchtig en gaf Youri Bak, die er nog beter voor stond, de kans om de score te openen, 1-0. Nog voor de rust kwam Rozenburg op een 2-0 voorsprong. Een snelle spelhervatting van doelman Stefan van Asperen was de inleiding. Lennart Quak speelde keeper Mauro Santos Lopes Da Silva uit en schoof de bal, uit een niet eens makkelijk hoek, voor de tweede keer binnen.

Het publiek moest wachten tot ver, in een zeker niet onaantrekkelijke maar mindere tweede helft, voor dat de tegenstander van Rozenburg tot de conclusie kwam dat individuele hoogstandjes niet to doelpunten zou gaan leiden. En het met deze speelwijze, doelman Van Asperen niet kon verontrusten laat staan van dit Rozenburg winnen. Rozenburg kwam op een 3-0 voorsprong, voordat Maense echt druk op de Rood Gele defensie ging zetten. Maense drukte de thuisploeg wel achteruit, maar toen was de wedstrijd al gespeeld. Er ontstond ruimte waar Rozenburg naar op zoek was en kon de thuisploeg definitief toeslaan. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd Ronaldo van Emmerik nog maar eens de vrije ruimte ingestuurd. Een razend snelle counter waar de meegekomen Youri Bak achter de bal bleef. Op tijd door Van Emmerik in stelling gebracht was het Bak, voor een bijna leeg doel, die voor 3-0 tekende. De wedstrijd leek gespeeld maar scheidsrechter Kolsteren had nog een paar minuutjes op zijn klok staan. Maense wilde voor de ere treffer gaan, en die kwam er ook. Ver in blessuretijd, 94e minuut was het Lecides Lima Dias die de bal in het netje van Rozenburg wist te koppen. Een doelpunt waar vooral de thuisploeg bedenkelijk naar keek. Het waren 3 corners op rij voor Maense en uit die laatste kreeg Rozenburg doelman Stefan van Asperen een fikse duw in de zij en bleef geblesseerd liggen. Scheidsrechter Kolsteren zag er niets in en liet doorspelen en vond het geen aanvallen van de keeper in de 'VIJF'. Op de voorzet die volgde was het de spits van Maense die raakt kopte, maar er kon ook nog een hoofd van een Rozenburger tussen hebben gezeten. Maar de eindstand stond op het bord en blijft Rozenburg in het spoor van koploper Kethel Spaland.

"Ik denk dat we het tactisch, zeker de eerste helft, goed hebben neergezet. In de 2e helft waren we zeker iets minder. We stonden wel 2-0 voor en eigenlijk nooit in gevaar. Ik ben blij met deze overwinning en we konden met Bak erbij weer met twee snelle buitenspelers spelen en dat maakt zeker bij dit Rozenburg toch wel wat uit. Jammer, vooral voor Stefan (van Asperen doelman red.) dat we de nul niet konden houden. In de beginfase heeft hij ons toch een paar keer in de race gehouden. Als we zo kunnen blijven voetballen is dat gewoon hartstikke goed", was Rob Vuik zichtbaar blij met de overwinning.