Vlotbrug - Rozenburg 1-2 (rust 1-1)

Rozenburg blijft in de achtervolging op Victoria om alsnog in aanmerking te komen voor een vervangende periodetitel. In Hellevoetsluis maakte Rozenburg geen fout en won van Vlotbrug. Sprankelend was het allemaal niet maar het doel heiligt de middelen, en dat vond ook coach Rob Vuik na-afloop. Rozenburg heeft goede vooruitzichten op de vervangende periodetitel. Als Victoria blijft winnen en de 3e periode voor zich opeist komt Rozenburg zelfs als de nummer drie in de totaalranglijst in aanmerking voor die prijs.

Rozenburg moet in ieder geval blijven winnen om aanspraak te maken op de nacompetitie. Daar voldeed de ploeg zaterdag, op een koud en winderig veld aan het Haringvliet aan. Kansen creëerde de ploeg van Rob Vuik niet al te veel maar de punten konden mee terug naar sportpark West en daarvoor was Rozenburg naar Hellevoetsluis afgereisd. "Het was geen mooie wedstrijd, dat heb ik vorige week ook al gezegd. Het gaat nu puur om de punten", vertelde Rob Vuik na de wedstrijd. "De eerste 20 minuten waren slecht, maar daarna hebben we het wel weer opgepakt. Er was zelfs een fase in die eerste helft waar we de score verder hadden moeten uitbreiden. En na de rust begonnen we eigenlijk weer het zelfde als in de eerste helft. Ik vind dat we toch wel kansen hebben gehad om de score naar een hoger niveau te tillen. Dat gebeurt dan niet en maken we het ons zelf nog moeilijk, maar hebben ook niet al te veel weggegeven. Het was niet mooi, maar we hebben gedaan wat we moesten doen, winnen", was Vuik dan wel niet helemaal tevreden maar blij met de punten. Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg, Vlotbrug aan de leiding. Bal verlies op het middenveld was de aanleiding. Shenomaar Pers kreeg een vrije doortocht en centraleverdediger Elroy van Seventer kon het gat niet meer dichten, 0-1. Rozenburg deed na de eerste 20 minuten toch wel wat terug. Yoeri Bak werd veelvuldig aangespeeld, maar de topscoorder van de Rood Gelen kreeg weinig steun. Lennart Quak was eigenlijk niet fit aan de wedstrijd begonnen. Voor de gelegenheid linker spits Erik Don, was het wennen aan de positie in de aanval. Vlotbrug doelman Dennis Bredius had soms het geluk aan zijn zijde zoals in de 30e minuut toen een bal van Yoeri Bak zomaar via de binnenkant van de paal alsnog door de sluitpost onschadelijk kon worden gemaakt. Maar op het zondagschot van Leon Nigg had de doelman van de thuisploeg geen verweer. Misschien was het zo bedoeld maar het kon ook zomaar een diepe bal in de zestien zijn die de linksachter een meter of 15 over de middenlijn losliet. Gedragen door de wind verdween de bal ver buitenbereik van doelman Bredius in de kruising. Het was de rustand, al had Vlotbrug in de 37e minuut nog geluk dat voor Yoeri Bak, de tweede keer deze middag, de paal in de weg stond voor succes.

Rozenburg kwam niet gretig genoeg uit de kleedkamer en ook voor de thuisploeg Vlotburg was het niet de beste fase van de wedstrijd. Het centrale duo van Rozenburg, met de vertrekkende aanvoerder Jordie de Groot voorop, kletste er nogal eens in om Vlotbrug niet het gevoel te geven dat er wat te halen was. Eigenlijk kwam Rozenburg niet meer in gevaar en uit een aanval uit het boekje behaalde Rozenburg de volle winst. Rick Tas, de vervanger voor de geschorste Vince Lissenberg, gaf een voorzet op maat en de helemaal vrijstaande Lennart Quak kon inkoppen,1-2. Er stonden toen 73e minuten op de klokken. Voor de spits gelijk de laatste actie van de wedstrijd en werd gewisseld voor Gerard de Niet. Vlotbrug kreeg die hele 2e helft eigenlijk niet veel kansen of het moet zijn geweest in de 63e minuut toen Rozenburg doelman Stefan van Asperen, met de nodige moeite, een vrije trap van Simeon Seghers uit de hoek onschadelijk moest maken. Voor Rozenburg was de missie, winnen geslaagd en de wijze waarop van minder belang. Rozenburg blijft in de race voor een vervangende periodetitel.