Zaterdag begint de tweede helft van de competitie waar Rozenburg de koploper Ketel Spaland ontvangt. We praten met de trainer van Rozenburg Rob Vuik over zijn fitte selectie de kansen en de voorbereiding op de tweede helft van de competitie. Natuurlijk ook even over zijn nieuwe club OVV, waar Rob Vuik volgend seizoen aan het roer zal staan.

 

OVV een mooie club

"Absoluut, het is allemaal snel gegaan. Voor de winterstop wist ik echt nog niet waar ik naar toe zou gaan. Maar kwam snel in een luxe probleem omdat ik bij twee clubs in de belangstelling stond. Er moeten op dit moment best een heleboel trainers behoorlijk solliciteren om aan de bak te komen en ik had een keuze. Bij OVV is er duidelijkheid vooral ook rondom de selectie. Een duidelijke visie waar en vooral hoe de club daar naar toe wil. Dat sprak me wel aan. En waren we er snel uit."

Hoe staat de selectie van Rozenburg er voor, na de winterstop?

"We hebben twee fraaie overwinningen geboekt tijdens de winterstop. Tegen Rockanje was het inderdaad een wedstrijd waar we zoveel mogelijk kansen moesten creëren en om te scoren. We hebben lekker getraind met een prima groep. En dan afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Nieuwenhoorn. Was het niet helemaal eens met de sterking van het verhaal op sportenrozenburg. Ik vond ons, zeker na een kwartiertje heel goed spelen. En als je kijkt naar die drie doelpunten zeker de tweede waar we over drie schijven voor de goal zijn en kunnen scoren. Zo hebben we nog wel wat mogelijkheden gecreëerd, iets waar we sterk in zijn. Ik ben op dit moment erg tevreden, zeker als we dit door kunnen zetten in de competitie."

Complete groep bij de start van de tweede competitie helft

"We hebben alleen Vince Lissenberg geschorst voor de wedstrijd tegen Kethel Spaland. Erik Don is vrijgesproken van verdere schorsingen en kan dus gewoon spelen. Leon Nigg en Gerard de Niet zijn er weer bij en dat is zeker van toegevoegde waarde. Met de groep die we nu ter beschikking hebben voor het eerste elftal hebben we ze zeker allemaal nodig en hopen dat we een beetje gevrijwaard blijven van blessures en schorsingen. Ik ben ook benieuwd hoe Onur Zaif het gaat doen in de competitie. Afgelopen zaterdag heb ik hem er in de rust uitgehaald omdat er wat kleine irritatie was in zijn lies en wilde verder geen risico nemen."

Spits Lennart Quak betaald het vertrouwen terug?    

"Lennart is een spits die moet je gebruiken op zijn kwaliteiten. Op dit moment kan ik van hem genieten. Hij scoort niet alleen maar is ook een goed aanspeelpunt en sterk aan de bal. Je ziet het nog steeds groeien. Of dat met vertrouwen te maken heeft? Als dat zo is betaald hij dat op dit moment in ieder geval terug en dat bedoel ik nu met voldoening krijgen."

Dan Kethel Spaland, in de uitwedstrijd te veel gekregen

"Ja, misschien wel. Maar wat ik al zei over zo'n competitie helft hebben we soms te veel gekregen, soms te weinig en ook terecht verloren. Zeker op basis van de tweede helft in de heenwedstrijd tegen Kethel Spaland toch wel iets te veel gekregen. Zaterdag gaan we weer voor de winst en als dat zo is gaan we weer meedoen. Bij verlies kom je weer even in de wachtkamer. Als we met deze groep naar de streep kunnen gaan, geen of weinig schorsingen en blessures gaan we nog ver komen. Wat we hebben uitgesproken, gaan voor een prijs of prijsje, daar geloof ik nog steeds in."

 

Foto's: Rob Vuik / Lennart Quak (archief)

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .