Nadat de trainingen op 27 juli waren begonnen speelde Rozenburg afgelopen weekend de eerste vriendschappelijk wedstrijd tegen een gelegenheidsteam van vrienden van de op 18 jarige leeftijd overleden Jefrey de Jong, Friends4jef. Het doel van een dergelijk team, geld inzamelen voor de kankerbestrijding staat natuurlijk voorop, maar het was tevens een mooie gelegenheid om het nieuwe Rozenburg weer eens te zien voetballen.

Fysiek is het allemaal wat minder

Trainer Dennis Zaal vertelde al eerder in een interview (elders op deze site) dat Rozenburg wat aan fysiek had ingeleverd maar voetballend sterker was geworden. Nu was, ondanks de in de regio bekende namen, de tegenstander zeker niet maatgevend, maar dat mag je van zo'n gelegenheidsteam ook niet verwachten. Ook Rozenburg was niet op volle sterkte, althans er zijn nog wat spelers niet ter beschikking voor trainer Dennis Zaal. Natuurlijk afwachten of dat ook basis spelers worden voor het seizoen 2015 - 2016. Of zoals coach Dennis Zaal eerder aangaf alles staat nog open. Het is dan ook veel te vroeg om de vaste posities in het nieuwe elftal van Dennis Zaal te ontdekken. Opvallend de terugkeer bij de selectie van Jeroen van Balen. De wissel in de 2e helft van assistent-coach Dave Zaal, die als laatste man ging spelen, was er in ieder geval één die wij niet begrepen. Of Dave Zaal moet zijn carrière als voetballer toch nog voortzetten bij Rozenburg, nadat hij vorig seizoen al afscheid had genomen bij Hekelingen als actief voetballer. Dave Zaal wilde dat tegen ons zeker niet bevestigen, maar zelfs nadrukkelijk en met kracht ontkennen.

Selim Su moet voor de verrassing zorgen

Terug op het oude nest moet Selim Su aanvallend voor gevaar stichten. De van Brielle overgekomen Rozenburger liet dat ook gelijk in de 2e helft zien. In een wedstrijd die 2 keer 35 minuten duurde stond Su nog geen 2 minuten in het veld of hij wist het doel achter Stephan van Asperen te vinden. Geen eigen doelpunt! Maar Van Asperen is keeper van het team Friends4jef en mocht van coach Zaal bij de tegenstander onder de lat. Coach Dennis Zaal kon dus 3 van zijn keepers in actie zien, Stephan van Asperen, Dennis Vermeer en Silvio Spiessens. Rozenburg won de wedstrijd met 2-0 Nadat Selim Su voor de openingstreffer in de eerste minuut van de 2e helft had gezorgd was het Frank Schipper die voor de eindstand zorgde. Frank Schipper is een speler die van HVC'10 uit Hoek van Holland is overgekomen. Te vroeg voor conclusies maar de van Nieuwenhoorn overgekomen Dennis Nijkamp solliciteert wel heel nadrukkelijk naar een positie in het centrum van de verdediging. Afgelopen woensdag speelde hij er goed en lijkt ook verbaal instaat de verdediging te organiseren. Zaterdag als Rozenburg op bezoek gaat bij eersteklasser Pelikaan zal het een andere wedstrijd worden. Dan moet Rozenburg aantonen hoe het de fysieke tekortkomingen gaat compenseren. Verdedigend, zeker als Elroy van Seventer weer terug op de centrumpositie komt (aanstaande zaterdag nog niet red.), lijken de problemen minder groot. Scorend vermogen is zeker nog een ander zorgenkindje voor de nieuwe trainer. Maar het waren pas de eerste wedstrijdminuten van het nieuwe seizoen, nuttig voor vooral de technische staf. Of de supporters en de volgers er veel van op hebben gestoken.......

Foto's: boven trainer Dennis Zaal, midden Frank Schipper de man van de 2-0 en onder hoevaak zal Selim Su nog voorop in de polonaise lopen dit seizoen.